Ova vegetarijanska je pravi polet osjetila, počevši od aromatičnog okusa do nevjerojatnog okusa.
Sastojci za rižoto od pečene rajčice, mozzarelle i bosiljka:
2 žlice. maslinovo ulje
1 glavica luka sitno nasjeckana
300 g arborio riže
čašu bijelog vina
750 ml vruće juhe od povrća
100 g cherry rajčica
mala šaka lišća bosiljka, sitno nasjeckanog, plus nekoliko ekstra malih listova za posluživanje
25 g parmezana
150 g mozzarelle narezane na sitne komadiće
Pogledajte više:
Način pripreme:
Pećnicu uključiti na 200C. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i kuhajte ga na laganoj vatri 8-10 minuta dok ne porumeni. Dodajte rižu luku i dobro promiješajte dok se ne prekrije. Ulijte vino i kuhajte 2 minute dok se ne upije. Ulijte vrući temeljac, pa rižu brzo promiješajte. Stavite posudu u pećnicu i pecite rižu 10 minuta.
Izvadite iz pećnice i dodajte rajčice, bosiljak, pola parmezana i malo začina. Sve grubo poravnajte stražnjom stranom žlice, pa komadiće mozzarelle ravnomjerno rasporedite u rižoto. Pospite preostalim parmezanom i maslinovim uljem. Posudu vratite u pećnicu i sve pecite još 10-15 minuta, dok se riža ne skuha. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pospite s nekoliko dodatnih listova bosiljka i poslužite.