Neočekivano: Evo što se događa ako svoje orhideje zalijevate vodom od češnjaka

Svatko zna koje su dobrobiti za ljudsko tijelo. Ali ne znaju svi vlasnici orhideja da ova biljka može imati vrlo pozitivan učinak na rast njihovih lijepih ljubimaca. Konkretno, češnjak pomaže potaknuti bujno cvjetanje phalaenopsis. Da biste to postigli, morate pripremiti posebnu mješavinu češnjaka, vode i jantarne kiseline.

Pogledajte više:

Potrebni sastojci i priprema

Za pripremu mješavine češnjaka, vode i jantarne kiseline trebat će vam sljedeći sastojci:

– 1 litra vode

– 3 češnja češnjaka

– 1 tableta jantarne kiseline

Započnite otapanjem tablete jantarne kiseline u vrućoj vodi. Češnjak nasjeckajte i zgnječite nožem. Kad se tekućina ohladi dodajte protisnuti češnjak. Smjesu stavite u staklenu posudu i ostavite da se namače 24 sata. Prije nego počnete zalijevati orhideje, vodu s češnjakom procijedite kroz sito. Dobivenu tekućinu razrijedite u posudi s vodom i možete zalijevati biljke metodom djelomičnog uranjanja. Za najbolje rezultate, koristite ovu tehniku ​​ne više od jednom mjesečno.

Pogledajte više:

Stimulacija rasta i cvjetanja

Korištenje češnjaka za zalijevanje orhideja može imati nekoliko pozitivnih učinaka na njihov rast i cvjetanje. Češnjak pomaže potaknuti bujno cvjetanje phalaenopsis – jedne od najpopularnijih vrsta orhideja. Jantarna kiselina koju dodajete u mješavinu pomaže u jačanju korijena biljaka i čini ih otpornijima na štetočine i druge nepovoljne čimbenike.

Mješavina češnjaka, vode i jantarne kiseline otopi se u vodi i zalije se orhideja djelomično potapanjem korijena. To omogućuje biljci da apsorbira potrebnu vlagu i hranjive tvari iz smjese, što potiče zdrav rast i cvjetanje. Ako ovu tehniku ​​koristite ispravno, nakon otprilike 14 dana trebali biste primijetiti pojavu nove stabljike.

Način upotrebe:

Prilikom pripreme mješavine češnjaka, vode i jantarne kiseline imajte na umu neke važne detalje: Jantarna kiselina se otapa s vrućom vodom, ali smjesa se mora potpuno ohladiti prije dodavanja protisnutog češnjaka.

Voda od češnjaka za zalijevanje orhideja može se dugo čuvati, ali ako dodate jantarnu kiselinu, trebali biste je potrošiti u naredna tri dana.

Budite oprezni i ne koristite vodu od češnjaka za zalijevanje orhideja više od jednom mjesečno. Pretjerano zalijevanje može naškoditi biljci i dovesti do truljenja korijena.

Korištenje češnjaka za uzgoj orhideja može biti zanimljiva i učinkovita metoda poticanja njihovog cvjetanja i rasta. Isprobajte ovu tehniku ​​i uživajte u prekrasnim bojama i zdravlju svojih orhideja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki