Recepti za punjene patlidžane nalaze se u gotovo svakoj kuhinji na svijetu. Ovo povrće se jako dobro slaže sa žitaricama, mesom, drugim povrćem, sirom i orašastim plodovima.

U dvije riječi – od njega se može pripremiti mnoštvo ukusnih jela i priloga.

Budući da nismo mogli odabrati najukusniji recept, predlažemo da uzmete dva patlidžana i napunite ih s dva različita nadjeva – jedan s ljutim meksičkim grahom, a drugi s dimljenom piletinom, sušenim rajčicama i graškom.

Svatko će tražiti više nakon što proba ovu vege deliciju

Pri kupovini obratite pažnju na povrće – birajte patlidžane srednje veličine koji nemaju modrice. Bolje zadržavaju oblik i ne raspadaju se prilikom pečenja.

Jelo se može poslužiti toplo za ručak ili ohlađeno kao predjelo. Kako god ga servirali na stol – nećete pogriješiti!

Kako pripremiti ove ukusne punjene patlidžane pogledajte na jenata.blitz.bg.