Kako očistiti tepih solju

Tepisi zagrijavaju prostor, a zimi su jedan od neophodnih “aksesoara” kuće. Naravno, zaprljaju se i na najmanju stvar, pogotovo u kući s djecom, ali srećom postoje načini za uklanjanje raznih mrlja pomoću materijala koje imate u kući.

Soli, primjerice, zasigurno ne nedostaje ni u jednom domu, a jedan od načina da je iskoristite je čišćenje tepiha.

Naravno, sol nije prikladna za sve mrlje. No, prema riječima stručnjaka, materijal je taj koji će vam odvezati ruke ako crno vino padne na tepih.

Prvo, ako je mrlja svježa, upotrijebite komad upijajućeg papira kako biste upili što više vina. Nakon što ste to učinili ili ako se mrlja već osušila, obilno pospite sol na zahvaćeno područje i ostavite da djeluje najmanje sat vremena. Sol će upiti vino, a zatim jednostavno usisajte.

Ostali načini čišćenja tepiha prirodnim materijalima su sljedeći.

S tekućinom za pranje suđa i octom

Ako na tepihu ima malih mrlja, napravite domaću otopinu tekućeg deterdženta za pranje posuđa tako da pomiješate 1 čajnu žličicu octa u šalici vode.

Stavite otopinu u bočicu s raspršivačem i poprskajte je po mrljama, a potom i po cijelom tepihu. Oribajte mekom četkom i ostavite da se tepih osuši.

Sa sodom bikarbonom i octom

Soda bikarbona čini čuda za čišćenje kuće, a možete je koristiti i za čišćenje tepiha.

Ulijte sodu bikarbonu na mrlju i dodajte malu količinu octa (otprilike žlicu) izravno na vrh.

Ostavite otopinu na mrlji 4 do 6 sati ili dok se potpuno ne osuši. Usisajte ostatke sode bikarbone i mrlja će nestati.

mothersblog.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki