Zašto se mačke igraju s mišem prije nego što ga pojedu: niste imali pojma

Mnogo je stvari kod mačaka koje iznenade svoje vlasnike, poput njihove navike da se igraju sa svojim plijenom prije nego što ga pojedu.

Ovakvo ponašanje kućnog ljubimca koji prede, kada svoju žrtvu ili pusti, pa opet juriša na nju, doista izgleda čudno, s obzirom na to da mačka ima oštre i dugačke očnjake, s kojima miša možete odmah poslati “u oblake”. ” (Ako želite) .

Zašto mačka u potpunosti ne iskoristi prilike koje su mu pružene?

Stvar je u tome da se s plijenom igra samo ona mačka koja si to može priuštiti.

Mačka i miš
Fotografija: © Belnovosti

Gladni ljubimac definitivno neće sudjelovati u takvoj zabavi, jer još uvijek postoji šansa da će miš uhvaćen s takvim poteškoćama moći pobjeći. I morate priznati, kada vam želudac krči od gladi, igre su posljednja stvar koju želite raditi.

Ali dobro hranjena životinja uživa u procesu testiranja svojih sposobnosti na djelu.

Ako mačka iz takve igre izađe kao pobjednik, ona ostaje zadovoljna sobom i sigurna u svoje sposobnosti.

Uvjerenje da se može prehraniti i preživjeti mačku ohrabruje i smiruje, oslobađa napetosti i stresa, pa čak i povećava samopouzdanje.

Ranije smo razgovarali o tome kako se sprijateljiti između mačke i ptice.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki