Proslava Nove godine s djecom: kako djeci dati odmor

Nova godina je vrijeme čarolije i ispunjenja želja! Ovo je veliki dan za roditelje!

Želim da djeca zapamte atmosferu, maksimalno uživaju u odmoru, kako bi imali dovoljno dojmova do kraja zimskih praznika.

Kako organizirati nezaboravan odmor za odrasle i djecu? Ako se unaprijed počnete pripremati za novogodišnju proslavu, zajamčeno ćete uživati ​​u procesu, a vaša će djeca imati puno više dojmova s ​​odmora, kaže spisateljica Elena Shuvalova, autorica knjige “Inside Out”.

Postoje mnoge aktivnosti u koje možete sigurno uključiti djecu, na primjer, ukrašavanje kuće: dajte djeci zadatak – izrežite desetak ili dva pahulje od papira, napravite vijenac od papira u boji, nacrtajte čestitke za prijatelje i rodbinu! Takvi se zadaci mogu rasporediti na nekoliko dana. Napravite adventski kalendar sa svojim djetetom.

Aktivne igre na ulici neće ostaviti ravnodušnima ni odrasle ni djecu. Napravite zajedno snjegovića, grudajte se, organizirajte obiteljsku utrku u skijanju ili klizanju, a sanjkanje niz planinu je 100% dobitna opcija.

Nova godina
Fotografija: © Belnovosti

Napišite pisma Djedu Mrazu! Usput, ovaj se proces također može pretvoriti u uzbudljivu zajedničku igru. Napravite poštanski sandučić od kartona ili nepotrebne kartonske kutije, ukrasite ga snježnim pahuljicama, svjetlucavim ili umjetnim snijegom i svečano spustite pisma u njega.
Ukrasite božićno drvce, za djecu je postupak kićenja šumske ljepotice od posebne vrijednosti.

Na dan X možete uključiti svoje dijete u pripremu blagdanskih jela i postavljanje stola; djeca u pravilu rado preuzimaju takav posao, osjećajući važnost onoga što se događa. Ispecite s djetetom božićne kolačiće u obliku božićnog drvca i snježnih pahuljica.

Možete unaprijed pripremiti mini potragu sa zadacima ili kartu s tragovima, nakon što je riješite i pronađete sve tragove, dijete će pronaći svoj novogodišnji dar.

Organizirajte lutkarsku predstavu ili kazalište sjena. Neka djeca pripreme mini-predstavu ili budu gledatelji, dajte mašti na volju.
Maškarani kostimi će vam dobro doći na ovaj dan! Obucite se u gusare, pahulje, zečiće, što god vam srce poželi, plešite oko božićnog drvca, pjevajte novogodišnje pjesme.

Poklon možete odabrati kreativno, na temelju djetetovih interesa i hobija. Na ovaj dan ne biste trebali davati “potrebne” darove, poput tenisica ili nove jakne, osim ako je vaše dijete već tinejdžer i sanja o određenoj stvari, tada bi ova opcija mogla biti vrlo relevantna. Djeca se više vesele igračkama! Ako vaše dijete ima omiljeni crtić ili lik, možete se osloniti na to pri odabiru poklona – ne možete pogriješiti 100%.

Ako na dočeku Nove godine očekujete goste s djecom ili sami idete u posjet gdje će biti djeca, pomozite djetetu pripremiti darove za goste: čestitke, suvenire, figurice od papir-mašea, domaći sapun ili domaće kolačiće, jer darivanje lijepo ih je primiti!

Zapišite scenarij praznika. Nema ništa lakše nego djelovati prema unaprijed zacrtanom planu. Za vrijeme zvonjenja sata možete ispaliti vatromet, eksplodirati petarde i lansirati zračne svjetiljke.

Usput, ako Novu godinu slavite na selu, možete uključiti ukrašavanje dvorišta u popis prednovogodišnjih zabavnih programa, čak iu velikim gradovima to se prakticira. Nekoliko igara i natjecanja na otvorenom razveselit će djecu i odrasle. Nakon aktivnih, aktivnih igara, možete svi zajedno igrati društvene igre, a odmor završiti zajedničkim novogodišnjim filmom ili bajkom.

I zapamtite, odmor i raspoloženje stvaramo sami! Sretna Nova godina!

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki