Kako se nositi s hirovitim djetetom

Hirovito dijete čest je problem svakog roditelja. Svaki se roditelj susreo s ovakvim ponašanjem.

Nagla promjena na pozadini dobrog ponašanja počinje plašiti. Uostalom, nedavno je dijete bilo dobro dijete.

Odgoj djeteta je najintenzivniji proces. Zahtijeva puno živaca i fizičkog napora. No unatoč svemu tome, dođu trenuci kada dijete zahtijeva najviše pažnje.

Hirovi su uzbuđenje djetetovog živčanog sustava, nakon čega se gubi samokontrola. Manifestiraju se vrištanjem, plakanjem i često valjanjem po podu.

U takvom trenutku dijete ne reagira na sve moguće načine razgovora i nema potrebe dokazivati ​​ili objašnjavati. Dijete savršeno dobro razumije da na taj način može dobiti ono što želi.

Dijete vrišti
Fotografija: © Belnovosti

Razlozi za hirove

Svako dijete počinje odrastati i ima svoje želje i interese. Te se želje možda ne podudaraju s mišljenjima odraslih.

Ako ne uspijete, počinje se javljati ljutnja.

Postoji nekoliko razloga:

  1. Dobiti vašu pozornost.
  2. Postignite ono što želite.
  3. Nedostatak sna ili umor.
  4. Oponašanje drugih.
  5. Bolest.
  6. Jako skrbništvo ili prestrog odgoj.
  7. Pogrešan odgoj.
  8. Poremećaj živčanog sustava.

Suočeni s takvom situacijom, roditelji ne znaju što učiniti. Ovdje je vrlo važno ponašanje roditelja. Oni mogu produžiti ove hirove ili ih zaustaviti. Možete nastaviti udovoljavati svim željama ili jednostavno ne reagirati na sve ovo.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se nosite:

  1. Morate odmah napraviti popis zabranjenih i zabranjenih stvari i uvijek ga se pridržavati. Mlade i neiskusne majke počinju činiti ustupke, samo kako ne bi vrištale i plakale. Ne bi trebao ovo raditi. Dijete shvaća da mu je sve moguće.
  2. Nikada nemojte dopustiti ljudima da uzimaju stvari ili proizvode koji bi mogli biti štetni.
  3. Ne treba dijete ostavljati samo, ali ga ne treba ni sažalijevati, pogotovo mu pomoći da ustane. Treba ga držati blizu. Dijete će naučiti lekciju i shvatiti da to ne funkcionira.
  4. Čovjek uživa u životu i na tome se sve gradi. Tako je i s djetetom. Potrebno je motivirati na činjenje dobrih djela. To se može učiniti uz dobre poticaje. To će stvoriti veću želju za činjenjem dobrih djela.
  5. Pažnja roditelja najbolji je način za postizanje sklada i razumijevanja u komunikaciji. Morate pohvaliti svoje dijete, šetati zajedno i čitati priču za laku noć. Dijete to pamti i cijeni puno bolje od darova. Da, darove treba davati. Ali bolje je to učiniti u pravim trenucima, kada je pravi trenutak. Dar ne smije biti iz osjećaja krivnje ili da bi se zadovoljio hir djeteta.
  6. Ovo je ponašanje djeteta kada je umorno ili gladno. U takvom trenutku ne biste trebali ići u trgovinu. Ako vam se negdje žuri, nemojte na dijete oblačiti odjeću koja vam se ne sviđa.
  7. Ako postoji neslaganje, dajte djetetu izbor. Možete tražiti da nosite odijelo, ali ponudite na izbor bilo koji predmet koji vam se sviđa. U takvom trenutku ne treba vikati na njega niti mu prijetiti.

Volite svoje dijete, ali nemojte pretjerivati. Dijete mora znati granice svojih želja; to mu se mora prenositi od malih nogu. Ovo se možda neće ponoviti u budućnosti.

Ali najvažniji je sklad u komunikaciji i razumijevanju.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki