Mudrost Petra Danova je neosporna i proteže se na zdravu prehranu, kojom možemo postići duhovnu ravnotežu. Nije slučajno da jedna od njegovih mudrosti glasi: “Ako kuhaš, pjevaj! Veseli se, da budu sretni i oni koji će to jesti.”

Iz tog razloga ćemo ga sada pogledati 12 zlatnih pravila za kuhanjekoji se odnose na zdravu prehranu i pripremu hrane na način koji ne samo da donosi duhovnu ravnotežu nama, već i svima drugima koji će tu hranu konzumirati.

Evo tko su oni:

1. Gdje držati proizvode: Koprivu držati u zatvorenoj posudi, kao i špinat, luk, vlasac, peršin itd. Uvijek birajte svježe proizvode. Hrana koju jedemo treba biti topla – tako se olakšava probava.

Ali ne treba jesti ni toplu ni hladnu hranu, jer kvari želudac i zube, piše actualno.com. Ako nemate vremena jesti, jedite orahe i kruh.

2. Masnoće treba unositi uz svaki obrok: vegetarijanci se ne bi trebali lišavati svježeg kravljeg maslaca. S jajima i maslacem ne treba pretjerivati, a oba proizvoda trebaju biti svježa. Ulje treba čuvati na suhom i tamnom mjestu, nikako u vodi. Nedostatak kravljeg maslaca loše utječe na vid.

Koja su još zlatna pravila kuhanja – saznat ćete na jenata.blitz.bg