Što znači položaj u kojem je mačka zaspala: ne boli saznati

Nitko ne tvrdi da je svaka mačka individualna, a ponekad položaj koji zauzima u snu samo ukazuje na to da je životinja primijetila takav položaj ili da joj je udobno.

Ali nema smisla osporavati činjenicu da postoje opći indikativni položaji tijela koji mogu postati signal pozornom vlasniku o raspoloženju ili stanju njegovog ljubimca.

Mačka spava sklupčana s repom omotanim oko sebe

Divlje mačke spavaju u ovom položaju kako bi se ugrijale i bile manje uočljive grabežljivcima. Ispostavilo se da je ovaj položaj svojstven prirodi i obično ga koristi i domaća mačka da se ugrije.

Mačka spava na boku, ispružena u punoj visini sa šapama naprijed

To znači da se ljubimac sada osjeća udobno i opušteno. Ovakvo ponašanje također može ukazivati ​​na to da je mački vruće, no najčešće ga treba tumačiti kao znak opuštenosti i opuštenosti.

Mače
Fotografija: © Belnovosti

Mačka spava na osamljenom, skučenom mjestu

Kada mačka spava u kutiji, ormaru ili bilo kojem drugom skrovitom, skučenom mjestu, osjeća se zaštićeno. U divljini se mačke skrivaju u skloništima kako bi osigurale svoju sigurnost. Domaća mačka usvojila je ovu značajku.

Mačka spava s trbuhom prema gore (ili na boku s otvorenim trbuhom)

Budući da je trbuh najosjetljiviji dio tijela životinje, ako ga mačka otvori u snu, to znači da mu je sada udobno i mirno.

Ranije smo govorili o tome u koja 3 stereotipa o mačkama je vrijeme da prestanete vjerovati.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki