Kako rasporediti pribor, hranu i posuđe u kuhinjske elemente: sve će stati i ostat će mjesta

Domaćice se često žale na male kuhinje, jer zbog premalog broja četvornih metara stalno vladaju kaos.

U stvarnosti, sve ovisi ne o dimenzijama kuhinje, već o organizaciji prostora.

Yulia Tychino, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti na području dizajna i interijera, rekla nam je kako osigurati da sve stane u kuhinju i da još uvijek ima slobodnog mjesta.

Nećemo govoriti toliko o činjenici da je set potrebno naručiti prema pojedinačnim crtežima, već o organizaciji prostora.

Kuhinja
Fotografija: © Belnovosti

Gdje početi

Morate podijeliti prostor: ostavite prostor za kuhanje, odlaganje posuđa i predmeta potrebnih za postavljanje stola.

U svakom slučaju, morate ostaviti samo one predmete koji se koriste u kuhanju, a ne kompletne kuhinjske setove.

Organizatori za odlaganje poklopaca od lonaca i tava, magnetski držači za noževe, organizatori za pranje potrepština i viseće police za začine neće biti suvišni.

Organizirajte svoje ormare

Dugo je primijećeno da donji nivo treba planirati na takav način da ima više ladica, a ne ormarića sa šarkama. Upravo se potonja metoda smatra najneugodnijom za pohranu stvari.

U ladice možete spremiti lonce i tave, posude za razne proizvode, a za staklenke žitarica i druge namirnice lakše je osigurati policu za uvlačenje tereta.

Pretinac za posuđe treba postaviti bliže sudoperu i perilici posuđa.

Obavezno osigurajte stalak za sušenje posuđa, šalica i drugog pribora, inače nikada neće biti reda.

Spremište hrane

To je mala stvar, ali bolje je kupiti prozirne staklenke za žitarice. Domaćice se ne oslanjaju uvijek na etikete, već češće uzimaju ono što vide u posudi. Spremnici za skladištenje trebaju biti kvadratni ili pravokutni, ali okrugli.

Što se neki sastojak rjeđe koristi, to se dalje može ukloniti iz područja kuhanja. Sve ostalo treba biti pri ruci, ali skriveno od pogleda.

Proizvode koji se kupuju u rezervi iu velikim količinama najbolje je pohraniti na donje police.

Bolje je staviti posude s biljnim uljem i drugim tekućinama na donje police ormara – ako iznenada procure, neće zaprljati kuhinju ili pokvariti suhu hranu koja leži pored ili ispod.

Prethodno je objavljeno kako stvoriti hobi zonu u kući.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki