Ova dijeta je proglašena najboljom u 2023. godini, brzo topi kilograme i…

Od pamtivijeka su se dijete i režimi prehrane koristili za korekciju tjelesne težine i vraćanje zdravlja. Nije slučajno da postoji maksima Čovjek je ono što jede.

Galveston dijeta čini čuda za žene u menopauzi

Međutim, postoji mnogo različitih pristupa, što čovjeka zbunjuje koji mu od njih najviše odgovara. Ipak, svake se godine radi rangiranje dijeta prema njihovoj dobrobiti.

US News & World Report šestu godinu zaredom proglasio je mediteransku prehranu najboljim načinom prehrane u 2023. godini. Mediteranska prehrana zauzela je prvo mjesto u kategorijama Najbolja dijeta za zdravu prehranu i Najbolja biljna prehrana, stoji u izvješću.

Mediteranska prehrana već se desetljećima smatra jednom od najzdravijih prehrana na svijetu. Povrće, maslinovo ulje, češnjak, rajčica samo su neke od namirnica bez kojih se ne može zamisliti mediteranska prehrana, a sve su vrlo zdrave i lagane.

Drugo mjesto dijele “dash” dijeta kao najbolja za zdravlje kostiju i zglobova i fleksitarijanska dijeta, na trećem je “mind” dijeta, a na četvrtom “TLC” dijeta koja snižava kolesterol.

Dijeta smanjuje rizik od prerane smrti

– Uvijek tražimo više zdravstvenih problema koje možemo riješiti prehranom. Ali često nema dovoljno znanstvenih podataka koji bi objasnili odnos između prehrane i zdravlja, kaže Gretel Schuler, koja vodi godišnje rangiranje prehrane.

– Ipak, zdravlje kostiju i zglobova je područje o kojem postoji mnogo znanstvene literature. Također prepoznajemo da naše stanovništvo stari, stoga je važno usredotočiti se na prehranu koja može poboljšati kvalitetu života starijih osoba, rekao je Shuler.

Ove godine razmatrane su samo 24 dijete umjesto 40 analiziranih prethodnih godina. Pet dijeta s prošlogodišnjeg popisa – vegetarijansku, vegansku, skandinavsku, tradicionalnu azijsku i glikemijski indeks – suci su uvrstili u mediteransku i druge dijete zbog njihovih temeljnih načela biljnog porijekla./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki