Priprema nježnog moussea od šampanjca: izuzetan dodatak svečanom stolu

Šampanjac je piće koje obično ukrašava svečane stolove.

No, od nje možete napraviti i prozračne mousseove sa šlagom koji mogu biti izvrstan završetak večere.

U isto vrijeme, proces kuhanja je prilično jednostavan. Samo se trebate strogo pridržavati recepta kako biste dobili ukusan desert.

Sastojci

  • pjenušavo vino – 200 ml;
  • šećer – 50 g;
  • žumanjci – 3 kom .;
  • želatina – 7 g;
  • vrhnje (33% masti) – 300 ml;
  • šećer u prahu – 60 g.

Kako napraviti mousse od šampanjca

Žumanjke i šećer moraju se miješati dok ne postanu glatki.

šampanjac
Fotografija: © Belnovosti

Zatim možete uliti gazirano piće. Nakon toga, obradak se mora ponovno izmiješati.

Po želji u smjesu možete dodati malo likera.

Zatim masu treba staviti na laganu vatru. Treba ga kuhati ne više od 10 minuta. Pripravak se mora stalno miješati. Važno je ne dovesti do vrenja.

Nakon još dvije minute morate ga istući.

U posebnoj posudi morate razrijediti želatinu s tri žlice šampanjca. Smjesa se mora otopiti u 3 koraka u mikrovalnoj pećnici. Ne može se dovesti do kuhanja.

Mikserom pomiješajte šećer u prahu s ohlađenom kremom.

Nakon toga, potrebno je uliti želatinu u smjesu od jaja. Na kraju je potrebno dodati šlag. Dobiveni mousse treba staviti u zdjelice i staviti u hladnjak na tri sata.

Prije posluživanja, desert treba ukrasiti bobicama, mentom ili bademima.

Ranije smo vam rekli kako napraviti ukusne koktele od šampanjca.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki