Kako čuvati svoj nakit kod kuće

Činimo sve da provalnici ne provale u naš dom. No, bez obzira na to, važno je naše dragocjenosti, poput nakita, držati na sigurnom, na zaštićenom mjestu i neotkrivene.

Ali postoji i drugi razlog za to: sjajne “stvari” su privlačne igračke za djecu i kućne ljubimce! A izgubiti, primjerice, prsten u kući nije ništa u usporedbi s rizikom da ga dijete stavi u usta.

Kako bi naš nakit bio zaštićen i na sigurnom mjestu postoji nekoliko jednostavnih opcija.

  • The kutije za nakit i sefovi očiti su izbori za pohranjivanje nakita. Ali postoje jednostavniji i “jeftiniji” načini. Na primjer, jedan metalna kutija od kolačića, koji će biti postavljen na visoku policu, može igrati ulogu kutije za nakit! Možda se čini kao “trivijalan” trik, ali vrlo je učinkovit u suočavanju s potencijalnim rizicima.
  • Postoje mnoge “varijante” predmeta koji nude skrivanje nakita. Možete ga pronaći na internetu kutije za korice knjiga, zidni satovi sa skrivenim pretincima i mnogo, mnogo više koji izgledaju kao funkcionalni predmeti koji neće pobuditi sumnju provalnika, ali će zapravo zaštititi vaše dragocjenosti.
  • The sef je možda najbolja sigurnosna opcija za dragocjenosti od krađe. Ako odlučite instalirati jedan u svom domu, odlučite se za jedan ugradbeni sef. Ako to nije moguće, razmislite o kupnji jednog samostalni sef i poduzeti sve potrebne mjere da se to sakrije.
  • I, naravno, uložite u jedan sigurnosni sustav. Kamera ili detektor pokreta u prostoru u kojem čuvate svoje dragocjenosti povećavaju sigurnost, dok tehnološki najnaprednije mogućnosti omogućuju nadzor prostora s bilo kojeg mjesta, putem mobilnog telefona.

Postoje još dva poteza koja povećavaju sigurnost vašeg nakita:

  • Ako učinite bilo koji skupa kupnja, ambalažu zbrinite ‘diskretno’, nemojte je ostaviti s drugim smećem. Nikada ne možemo biti sigurni tko promatra ili tko traži tragove takvih kupnji u potrazi za vjerojatnim profitabilnim ciljem.
  • Napokon, za svaki slučaj, postoji njezin izbor osiguranje Vašeg nakita. U slučaju krađe ili gubitka, svaka sentimentalna vrijednost nakita neće biti zamijenjena, ali kompenzacija će vam omogućiti da svoju “kolekciju” zamijenite drugom slične vrijednosti.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki