Što je prikladno odjenuti na sprovod?

Radije ne bismo o tome, ali prije ili kasnije svatko će doživjeti gubitak. A pogreb je uvijek tužan i iako moda naravno nije prva briga, odabir prave odjeće može vam pružiti osjećaj smirenosti kada prisustvujete sprovodu. Stoga vam kažemo što je prikladno nositi, a što nije.

Crna odjeća

Ako razmislite o odjeća na sprovodu je crna vjerojatno prva stvar koja vam padne na pamet. Nije iznenađujuće, jer se na većini sahrana nosi crna odjeća. U mnogim kulturama boja se povezuje s žalovanjem i tugom, a odijevanje u crno je izraz poštovanja i skromnosti.

Pravila odijevanja

Ipak, ne možete samo pretpostaviti da vi sve crno može doći na sprovod. U nekim slučajevima umrli ili preživjeli rođaci imaju drugačiju želju. To je obično jasno navedeno na pogrebnoj karti. Na primjer, na nekim pogrebima od gostiju se traži da nose veselu odjeću kako bi proslavili (prekinuti) život preminule osobe.

Stoga je mudro pažljivo provjeriti jesu li pravila odijevanja navedena na pogrebnoj iskaznici ili pozivnici. Ako to nije slučaj, možete pretpostaviti da su poželjne prigušene boje poput crne, sive, tamnoplave ili tamno smeđe. Odaberite nešto u čemu se osjećate ugodno, ali što također izgleda elegantno: zamislite kostim s hlačama, midi haljinu ili suknju ili elegantne hlače s pripijenim sakoom. Uz to provjerite vremensku prognozu na dan sprovoda. Možda će biti potrebno prilagoditi cipele, jaknu i dodatke u skladu s tim.

Predmeti koje želite izbjeći

Svaki sprovod je drugačiji, a želje po pitanju odjeće nisu uvijek iste. Ipak, u pravilu ih ima modni artikli koje je najbolje izbjegavati na sprovodu. Primjerice, najbolje je kod kuće ostaviti poderane traperice, odjeću s (neprikladnim) sloganima i sportsku odjeću ili pretjerano seksi odjeću.

Izvor: Grazia Daily | Slika: Adobe Stock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki