Je li Olivieru potrebno dodati luk: prekinuta je dugogodišnja kulinarska rasprava

Je li luk bitan sastojak Olivier salate? Ovo pitanje već dugo postavljaju mnogi gurmani.

Neki kuhari vjeruju da komponenta luka treba biti prisutna u jelu.

Drugi su sigurni: luku nije mjesto u salati jer se njegov jak okus ne slaže dobro s aromom ostalih sastojaka.

No, iskusni kuhari konačno su stali na kraj kulinarskom sporu koji traje desetljećima.

salata
Fotografija: © Belnovosti

Odgovor je sljedeći: „Još uvijek vrijedi dodati luk Olivieru. Ali ne sirovo ili opareno.”

Što učiniti s lukom prije dodavanja u salatu

Jasno je da se povrće mora osloboditi pretjerane gorčine.

Ali ne biste trebali postići željeni rezultat prelijevanjem žarulja kipućom vodom, jer ovaj postupak može učiniti da sastojak ne bude najugodniji.

Ali trebate ukiseliti luk. Povrće narezano na kockice dovoljno je preliti stolnim octom, jako razrijeđenim vodom. U tekućinu morate dodati prstohvat soli i šećera.

Proces mariniranja trebao bi trajati četvrt sata ili malo više.

Krajnji rezultat bit će luk bez gorkog okusa i ugodnog mirisa. Olivier s takvom komponentom bit će nevjerojatno ukusan.

Ranije se gurmanima savjetovalo da ne kuhaju mrkvu za salatu Olivier: povrće treba drugačije obraditi.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki