Uradi sam božićne zastavice: predlošci i ideje za ispis

DIY novogodišnje zastavice

Nova godina je svijetao i višestruk praznik, daje nam veliku priliku da pokažemo svoje raznolike talente. Tijekom priprema postajemo vješti kuhari koji mogu pripremiti najfantastičnija jela, talentirani glumci koji se pretvaraju u Djedove Mrazove i Snjeguljice da nam vlastita djeca ne vide caku, i jednostavno briljantni dizajneri, jer samo genij može ukrasiti s najjednostavniji materijali za vaš dom. Najlakši način za izradu novogodišnjih zastava je samo imati osnovne vještine i imati Internet pri ruci.

U ovom članku:

Kako napraviti novogodišnje zastave vlastitim rukama?

Nemojte misliti da je izrada zastava isključivo za djecu. Sada ćete vidjeti da je ovo prilično odrasla aktivnost, kao rezultat koje se može roditi čarobni ukras. Djeca bi, naravno, trebala koristiti jednostavnije opcije: rezati, lijepiti. I ima puno zanimljivih ideja za odrasle! Sada pogledajmo sve u detalje.

Novogodišnje zastavice od papira i kartona

Možda najjednostavniji i najpristupačniji način. Štoviše, možete koristiti ne samo papir u boji. Najljepše i najkvalitetnije zastave rade se od scrapbooking papira i… nemojte se smijati – od ostataka tapeta. U velikim prodavaonicama željezarije možete zatražiti komade različitih tapeta (ovo je besplatno). Oni prave divne zastave! Jedina mana je da se papir za tapete savija u cjevčicu, pa ga je potrebno zalijepiti na debeli karton.

Još jedna ideja: upotrijebite papir za omatanje. Puno je jeftiniji od papira za spomenare i ne morate ići u trgovinu hardverom da biste ga kupili.

Za dekoraciju možete koristiti:

  • vrpce;
  • kuglice;
  • čipka;
  • mali pomponi;
  • gumbi;
  • umjetne grane smreke itd.

Novogodišnje zastave

Novogodišnje zastavice u obliku vijenca

Novogodišnje papirnate zastavice

Garland od zastava

Pravokutne zastave za novu godinu

Zastavice od drveta i šperploče

Čekaj čekaj! Ne treba vam tokarski stroj. Da biste sebe i svoje dijete darovali izdržljivim, kvalitetnim rukotvorinama, samo trebate kupiti drvene praznine za zastave. Prodaju se na poznatoj kineskoj web stranici ili na bilo kojem tržištu. Samo trebate unijeti “Wooden blanks Flags” u pretragu i bit će dovoljno ponuda. Izgledaju otprilike ovako:

Trošak varira ovisno o količini od 100 do 370 rubalja.
Ima čak i takvih.

Ali ima toliko cool stvari koje možete učiniti s njima! Mogu se obojiti akrilnim bojama (uključujući i korištenjem “zlata” i “srebra”), obložiti tkaninom, obložiti papirom, izraditi aplikacijama od pusta … Općenito, prostor za maštu je neograničen. Evo nekoliko primjera rada za inspiraciju:

Isturene zastave

Još jedan način da napravite neobičan novogodišnji ukras je izrezati ga iz papira. Takvi otvoreni proizvodi nazivaju se vytananki. Trebat će vam oštar pomoćni nož i drvena daska za podlogu. Prvo isprintajte predložak za papir, a zatim krenite s rezanjem. Naravno, takva aktivnost nije prikladna za malu djecu, ali za odrasle u našim teškim vremenima pomoći će im da odvrate pažnju i smire živce.

U nastavku ćete pronaći šablone za izrezivanje trokuta i zastavica, a ako ste spremni isprobati nešto kompliciranije, slijedite poveznicu i pronađite ogroman set za svačiji ukus.

strše novogodišnje zastave

Božićni vijenci od tkanine i filca

Ako imate komadiće šarene tkanine, vrijeme je da ih dobro iskoristite. Takve girlande možete šivati ​​na šivaćem stroju tako da zastavice obradite i prišijete na vrpcu, a možete i ručno. Rub tkanine možete obraditi kauterizacijom (ako je sintetička) ili izraditi zastavice od filca. Filc ne zahtijeva obradu, tvrđi je i savitljiviji materijal za rad. Takve zastave možete ukrasiti i aplikacijama od filca. Djeca će sigurno uživati ​​u procesu!

Decoupage kao način ukrašavanja proizvoda

Možete ukrasiti proizvode od debelog kartona ili drveta pomoću. Sve što trebaš je:

  • prekrasne papirnate salvete s novogodišnjim crtežima;
  • četka;
  • PVA ljepilo;
  • decoupage lak: štiti dobiveni dizajn i daje ugodan sjajni sjaj.

Međutim, prisutnost laka nije potrebna. Lako ćete proći sa samo tri gore navedene stavke.

Redoslijed rada:

  1. Odaberite lijepu sliku na salveti.
  2. Pažljivo izrežite.
  3. Uklonite gornji sloj salvete (obično višeslojne salvete).
  4. Pokrijte površinu zastave ljepilom.
  5. Pažljivo zalijepite sliku na zastavu.
  6. Izgladite četkom ili prstima.
  7. Čekamo da se osuši i pošpricamo lakom.
  8. Možete potamniti i “stariti” sliku oko rubova pomoću posebne tinte za spomenare, vodene boje ili kozmetike (sjenilo za oči, olovka za obrve itd.).
  9. Prekrasne vintage retro zastave su spremne!

Retro zastave za Novu godinu, decoupage

Predlošci i šablone za rezanje

Tradicionalno, izrezane zastave imaju samo tri oblika: pravokutni, pravokutni s pletenicama (tzv. trokutasti izrezi uz donji rub) i trokutasti. Ispod ćete pronaći sve predloške za ispis.

Predložak potvrdnog okvira za ispis

šablone za zastave za tisak

Novogodišnje bojanke

Djeca ga jako vole. Zašto ne spojiti umjetničku kreativnost i izradu novogodišnjih praznika? Dijete će biti ponosno što njegove bojanke ukrašavaju obiteljsko božićno drvce! Jednostavno isprintajte slike u željenoj veličini, a nakon što ih dijete oboji, izrežite ih i zalijepite na špagu ili vrpcu.

Sastavili smo set gotovih zastavica i jednostavnih stranica za bojanje koje će se lako uklopiti u trokutasti ili pravokutni oblik.

Novogodišnje bojanje zastava

Novogodišnje etikete

Novogodišnje zastave SSSR-a

U SSSR-u se obični dekor počeo puniti ideološkim sadržajem; u raznim godinama slike su bile tematske i posvećene: kolektivizaciji, Crvenoj armiji, osvajanju Sjevernog pola i mnogim drugim događajima, društvenim pokretima i poznatim osobama. Osim toga, slike za novogodišnje zastavice upoznale su djecu i odrasle s zračnim brodovima i lokomotivama, brodovima i zrakoplovima te predstavnicima raznih zanimanja. Takvi papirnati ukrasi nisu služili samo dekorativnoj, već i obrazovnoj funkciji. Korisnu obrazovnu ulogu pojačale su novogodišnje bojanje zastavica, kada se dijete poticalo na kreativnost i kreativan pristup procesu. Ponekad se koristi šablona, ​​zastave se slikaju kroz priloženi list s izrezanim dizajnom.

Kliknite za povećanje

S vremenom su se teme promijenile u mirnije. Retro zastave prikazivale su astronaute, satelite i kukuruz, a kasnije, kada je istraživanje svemira postalo uobičajeno, umjetnici su se uglavnom prebacili na dječje i novogodišnje teme.

Zanimljiv! Većina industrijskih novogodišnjih zastava nije označavala ne samo imena umjetnika, već čak ni naziv tiskare u kojoj su proizvedene. To je uobičajena sovjetska praksa za takozvane “tipografske male stvari”.

Sada su papirnati vijenci ukrašeni božićnim drvcima i Djedovima Božićnjacima, scenama iz narodnih priča, likovima iz dječjih djela i poznatim likovima iz crtića.

Predložak novogodišnjih zastava SSSR-a za ispis
Predložak novogodišnjih zastava SSSR-a za ispis
Predložak novogodišnjih retro zastava SSSR-a za ispis
Predložak novogodišnjih retro zastava SSSR-a

Evo još jedne ideje za stvaranje retro zastava: obojite drvene praznine u vintage stilu (svatko to može).

Usput, ako volite retro teme, imamo veliki set fotografija. Gledajte i zapamtite 🙂

Zastavice za tisak u boji

Za one koji imaju priliku ispisati gotove predloške na pisaču u boji, prikupili smo veliki skup praznina u boji. Kliknite na vijenac koji vam se sviđa i preuzmite ga.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki