U samo 2 minute: Vježba kojom ćete se riješiti bolova u glavi i vratu (VIDEO)

Bol u vratu također može uzrokovati glavobolju. Ove vježbe istezanja oslobodit će napetost u ovom dijelu tijela. Istezanja možete raditi i dok radite ispred računala jer traju samo 2 minute.

Bol u vratu uobičajena je za većinu ljudi. Loše držanje opterećuje mišiće, pa ga trebate raditi često kako biste spriječili daljnje komplikacije.

Osteoartritis je također čest uzrok bolova u vratu.

Angela Leung, britanska fizioterapeutkinja, preporučuje dvominutno istezanje vratakoje biste trebali raditi svakih nekoliko sati kako biste se oslobodili napetosti u ovom području i vidjet ćete kako nelagoda u mišićima nestaje.

Pogledajte više:

Evo kako izvoditi vježbu opuštanja vrata korak po korak:

Dok sjedite, desnom rukom povucite glavu udesno i držite je oko 20 sekundi. Potom ponovite isto na lijevoj strani, s lijevom rukom. Istom rukom sagnite glavu prema dolje tako da brada pokušava dotaknuti ključnu kost i zadržite je u tom položaju, a nakon nekoliko sekundi zategnite trbušne mišiće kako biste savili leđa, a zatim se vratite u prvobitni položaj.

Ponovite sve s desne strane, s desnom rukom. Ovo će postati vaša omiljena vježba protiv umora i nervoze.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki