Ukusan ručak: Punjeni krumpir sa sirom i vrhnjem

Pečeni punjeni krumpir izvrstan je prilog raznim mesnim jelima, ali se ovako pripremljen može jesti i kao glavno jelo.

Potrebni sastojci za krumpir sa sirom i vrhnjem:

4 velika krumpira

150 g sira

1 jaje

peršin

1 žlica vrhnja

paprika

50 g maslaca

papar

sol

Pogledajte više:

Način pripreme:

Kuhajte krumpir najmanje 30 minuta na laganoj vatri.

Kad je kuhano prepolovite po dužini. Ako je potrebno, malo podrežite dno kako bi polovice ležale ravno. Žličicom pažljivo napravite rupu u svakoj polovici krumpira.

Nadjev pripremite tako da sir izgnječite vilicom, dodate kiselo vrhnje, jaja, peršin, malo crnog bibera, soli, papra i sve dobro promiješajte.

Krompir poređati u tepsiju i žlicom mazati nadjev. Između krumpira stavite maslac.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki