Zašto mačke vole ležati na stvarima: reći ćemo vam detaljno

Neki vlasnici mačaka smatraju da se njihovi ljubimci namjerno odlučuju odmarati na stvarima koje su slučajno ostale na stolici ili su slučajno ispale iz komode na pod.

Vjerojatno ne vrijedi govoriti o tome koliko životinje vole provoditi vrijeme u ormaru.

Pokušajmo shvatiti zašto odjeća toliko privlači brkate prugaste životinje.

Možda je prvi razlog miris – voljenog vlasnika, naravno.

Mačke
Fotografija: © Belnovosti

Ispruživši se punom dužinom na svojim stvarima, mačka kao da dobiva dodatnu garanciju da je voljena i prihvaćena u ovoj obitelji.

Ako ste primijetili, svježe oprane stvari posebno su vrijedne za predenje – a sve zato što mačka želi pokazati svoje “vlasništvo” što je prije moguće, ostavljajući ne samo svoje krzno, već i svoju “aromu” na bluzi ili suknji.

Osim toga, za životinje su važni i taktilni osjećaji – jesu li osjećaji dodirivanja gustog pamuka od kojeg je krevet napravljen usporedivi s osjećajima koji nastaju kada šape dodiruju svilu ili angoru?

I, naravno, ponekad prede želi osjetiti ugodu i toplinu, što se može postići zakopavanjem u džemper ili pulover.

Možda ne biste trebali zanemariti takav razlog kao što je želja mačke da privuče pozornost osobe – na kraju krajeva, vjerojatno će joj prići kako bi je premjestio na drugo mjesto, prikladnije za spavanje, po njegovom mišljenju.

Ranije smo pisali zašto je bolje imati dvije mačke nego jednu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki