Što djevojkama ne bi trebalo zabraniti: mišljenje stručnjaka

Mnogi roditelji još uvijek odgajaju svoje kćeri koristeći stare metode koje su pune pogrešaka i proturječja.

Ovakav sustav djevojčicama već od malih nogu nameće veliki broj obaveza i obaveza, dok dječaci mogu biti opušteni i uživati ​​u životu.

Također, u ovom zastarjelom obrazovnom sustavu postoje brojne zabrane za djevojčice koje bi trebalo napustiti.

Što su oni?

Zabrana igračaka “za dječake”

Svako dijete ima svoje sklonosti i ukuse koje treba poštovati. Ako vas vaša kći traži da joj kupite auto umjesto lutke, trebali biste to učiniti.

Nema potrebe zabranjivati ​​djevojčici da se igra s onim što voli. Djeca sama biraju hobije koji im pomažu u razvoju inteligencije.

dijete
Fotografija: © Belnovosti

“Muško” ponašanje

Ako se djevojka ne da uvrijediti, tada joj se zamjera “muško” ponašanje. Ali kći jednostavno ne dopušta da joj se povrijede osobne granice. Ako njezino ponašanje ne krši norme i pravila, ne biste je trebali koriti zbog toga.

Stručnjaci preporučuju napuštanje stereotipa u obrazovanju, jer će u odraslom životu žena trebati hrabrost, odlučnost i sposobnost da se zauzme za sebe.

To nisu “muške” osobine, jer mogu biti karakteristične za svaku osobu.

Nestandardni izgled

Mnogi roditelji su užasnuti ako njihova kći oboji kosu u neobičnu boju ili se počne čudno odijevati. Međutim, ovaj oblik samoizražavanja odličan je za djecu.

U mladoj dobi kćer može pokazati svoju individualnost i osobnost samo svojim izgledom.

Bolje je naučiti svoje dijete da sudi o osobi ne prema njegovoj “ljusci”, već prema njegovim postupcima. Takva će lekcija biti mnogo vrijednija od moralnih pouka u vezi s odjećom i bojom kose.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki