Tradicionalna kuhana goveđa juha s povrćem. Omiljeni zimski, hranjiv, energičan i vrlo ukusan recept. Idealno i za djecu.
Materijali
- 800 gr. tele (miš)
- 2 suha luka (nasjeckana)
- 2 niti. celer (nasjeckan)
- 2 mrkve (nasjeckane)
- 2 krumpira (narezana na male kvadrate)
- 1 poriluk
- 1 crveni slatki krumpir (narezan na male kvadrate)
- 1 sp. nasjeckana rajčica (komercijalna ili svježa)
- 3 žlice maslinovo ulje
- Sol
- Svježe mljeveni papar
- 2-3 niti. celer (sa svojim listovima)
- 1 limun (sok)
Postupak
- Za kuhanu goveđu juhu s povrćem možete koristiti goveđu mišinu, koljenicu, rep, prsa ili vrat.
- Sve povrće treba oprati i narezati na male komadiće.
- Govedina također treba biti narezana na male zalogaje.
- Junetinu stavite u dublji lonac sa 2 litre hladne vode.
- Zakuhajte i smanjite na srednju vatru.
- Očistite meso svaki put kad se na površini stvori pjena.
- Kuhajte oko 50 minuta do 1 sat dok meso ne omekša i bude gotovo.
- Dodajte sve povrće i stabljike celera (lišće celera i maslinovo ulje ostavite za kraj).
- Posolite, popaprite i kuhajte na srednjoj vatri 30 minuta dok povrće dobro ne omekša, a meso se topi u ustima.
- Pred sam kraj vrenja dodajte nasjeckano lišće celera i maslinovo ulje.
- Dodajte limunov sok i promiješajte.
- Provjeravamo sol i papar.
- Goveđu juhu poslužite u dubokim posudama, s nekoliko komada junetine i dosta povrća i temeljca u svakom dijelu.
argiro.gr