Zašto dijete ne želi komunicirati s vršnjacima: psiholozi su otkrili glavne razloge

Roditelji su zabrinuti da dijete ne pokazuje interes za svoje vršnjake: to znači da se dijete sve više udaljava od stvarnog svijeta.

Neka djeca jednostavno ne mogu pronaći prijatelje, dok druga prazninu ispunjavaju društvenim mrežama i igrama.

Iz kojih razloga dijete ne komunicira s vršnjacima?

Ne postoji “jedna” osoba

Čak iu djetinjstvu ponekad je teško pronaći zajednički jezik s drugom djecom ako nema ništa zajedničko. Najčešće se s ovim problemom suočavaju pametna i talentirana djeca.

Kako bi dijete razvilo svoje komunikacijske vještine, morate mu pomoći pronaći prijatelje. U tome uvelike pomažu sekcije i interesne skupine, kažu stručnjaci.

Slobodno vrijeme okupiraju gadgeti

Moderno dijete ima puno iskušenja u vidu informatičke tehnologije. Ako su im roditelji od djetinjstva dopuštali korištenje gadgeta bez ograničenja, onda je ovaj rezultat logičan.

dijete
Fotografija: © Belnovosti

Dijete nije previše zainteresirano za komunikaciju sa “pravim” ljudima: zanimljiviji su drugovi u igri ili prijatelj s društvene mreže.

Pretjerana zaštita

Ponekad su sami roditelji krivi što dijete nije naučilo komunicirati s drugom djecom. Glavni razlog je pretjerana zaštita.

Mame i tate ponekad su preustrajni u njihovoj brizi. Ako stalno mazite dijete i ispunjavate mu sve želje, ono može odrasti sebično. Ova kvaliteta mu neće pomoći da pronađe prijatelje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki