5 namirnica koje se ne smiju zagrijavati u mikrovalnoj

Mikrovalna pećnica danas se nalazi u gotovo svakom domu. Pomaže u zagrijavanju i kuhanju hrane, odmrzavanju. Ali postoje određena sigurnosna pravila, ako se krše, uređaj može postati opasan.

Ne može se sva hrana kuhati ili podgrijati u mikrovalnoj pećnici i ne mogu se koristiti sve vrste posuđa.

Koje je posuđe potrebno za mikrovalnu?

Za podgrijavanje hrane ili kuhanje u mikrovalnoj pećnici morate koristiti posuđe bez metalnih dijelova, uključujući ručke, rubove, umetke itd. Također, nemojte zagrijavati ili kuhati hranu u posudama sa sjajnom bojom. Plastične posude dopuštene su samo ako su označene kao prikladne za mikrovalnu pećnicu ili označene na samoj posudi ili na poklopcu.

Stakleno posuđe je pogodno za korištenje u mikrovalnoj pećnici, kao i prehrambeni silikon koji se koristi za pečenje raznih peciva i pripremu slastica.

Kako očistiti mikrovalnu pećnicu da je možemo što duže koristiti bez problema?

Hrana koja se može podgrijati u mikrovalnoj pećnici

Korištenjem mikrovalne pećnice moguće je i kuhati i podgrijati mnoge namirnice, ali ne sve. Ali prije kuhanja, odmrzavanja ili podgrijavanja cijelog povrća, izbušite ga vilicom ili čačkalicom. U protivnom bi mogle popucati ili eksplodirati i zaprljati unutrašnjost peći.

Značajke kuhanja

U mikrovalnoj pećnici možete kuhati razne vrste poluproizvoda koji su namijenjeni za mikrovalnu pećnicu, kao što su pizza, grickalice, hamburgeri i sl. U mikrovalnoj pećnici možete pripremiti kokice, osvježiti jednodnevni kruh ili malo odstajale kolače.

Jaja možete kuhati u mikrovalnoj, ali moraju biti bez ljuske. Tijekom procesa kuhanja u jajetu se kondenzira vodena para za koju nema izlaza. Stoga će cijelo jaje tijekom kuhanja jednostavno eksplodirati.

Koje su opasnosti korištenja mikrovalne pećnice?

Hrana koja se ne može peći u mikrovalnoj

Grožđe je zabranjeno zagrijavati, odmrzavati ili kuhati u mikrovalnoj pećnici: brzo se zapali i stvara plazma ugruške. To je ionizirani i vrlo vrući plin koji se sastoji od različito nabijenih čestica. Stvaranje ovog sastava može uzrokovati oštećenje uređaja, požar i tjelesne ozljede.

Zabranjeno je grijati ili kuhati ljute papričice u mikrovalnoj pećnici u svim njihovim varijantama i vrstama, uključujući sušene, mljevene ili svježe papričice, te koristiti kao sastojak jela zbog kapsaicina. Zagrijavanjem kapsaicin isparava, a izvadite li jako ljutu papričicu iz pećnice, možete osjetiti jako peckanje u očima, peckanje kože i sluznice.

Dječja hrana

Zabranjeno je zagrijavanje dječje hrane u mikrovalnoj pećnici. Zagrijavanje može biti neravnomjerno, osobito bez miješanja, što može uzrokovati opekline usta i grla.

Budite oprezni s kožom

Budite vrlo oprezni kada podgrijavate i kuhate hranu s kožom, korom ili bilo kojim vanjskim omotačem, poput kobasica i kobasica. Ako se radi o proizvodima s ljuskom, ona se mora probušiti ili izrezati kako proizvod ne bi eksplodirao.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki