5 savjeta za ljepotu kako nositi korektor BEZ podloge

Ponekad kada se spremate za izlazak, zadnje što želite je nanijeti debeli sloj ili neki drugi gornji sloj. Ali ni vi ne volite biti potpuno “gologlavi”. Jeste li razmišljali samo o korištenju korektora?

Tako je, dobra dugotrajna formula s punim prekrivanjem omogućit će vam prikrivanje nesavršenosti i ujednačavanje tona vaše kože, a da pritom stvari ostanu svježe i lagane tijekom dana. Da ne spominjemo da će vam uštedjeti dosta vremena u vašoj rutini! Naučite kako najbolje iskoristiti svoj korektor za laganu, svakodnevnu šminku.

Pogledajte više:

1. Uvijek pripremite kožu

Priprema kože je ključna kada se radi o nošenju korektora bez podloge. Šminka izgleda bolje na čistoj i hidratiziranoj koži, pa što se više usredotočite na njegu kože, to ćete manje šminke morati nositi. Potreban vam je lijepi tonik za ‘osnovu’, serum za posvjetljivanje, hidratantna krema sa zaštitnim faktorom.

2. Koristite pravu vrstu korektora

Budući da preskačete puder, nije loša ideja nabaviti korektor s punim prekrivanjem. Predlažemo da koristite dugotrajne formule i prirodne mat završnice. Ako više volite nešto svjetlije i hidratantnije, postoji mnogo proizvoda koji kombiniraju prekrivanje korektora s hidratantnim svojstvima seruma.

3. Pronađite pravu nijansu

Kada koristite korektor umjesto pudera, najvažnije je pronaći nijansu koja odgovara tonu i podtonu vaše kože. Imajte na umu da ako namjeravate nanijeti samo korektor, nije dobra ideja koristiti onaj koji je za jednu ili pola nijanse svjetliji od vaše kože.

Pogledajte više:

4. Možete miješati nekoliko nijansi

Uostalom, smisao nošenja korektora umjesto pudera je da koža ostane prirodna, pa ćete korištenjem pogrešne nijanse privući više pozornosti na lice. Ako nemate točnu boju koja pristaje vašoj koži, upotrijebite nekoliko nijansi korektora kako biste stvorili savršeno slaganje.

5. Primijenite strateški

Trik u korištenju korektora umjesto pudera je zapamtiti da je “manje više”. Nakon što odaberete željenu formulu korektora, nanesite ga vrlo ciljanim nanošenjem samo na područja koja to trebaju – područja diskoloracije, mrlja ili prištića.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki