S kojim se 3 poteškoćama susreću darovita djeca: nalazi stručnjaka

Ako dijete od malih nogu raste pametno, talentirano i sposobno, to ne znači da je njegovo djetinjstvo lišeno poteškoća.

Takva se djeca često suočavaju s nerazumijevanjem i usamljenošću.

Koje bi tri poteškoće roditelji trebali znati?

Ne postoje prijatelji na istom stupnju razvoja

Darovitoj djeci puno je lakše pronaći zajednički jezik s odraslom publikom nego s vršnjacima. Samo talentirano dijete postaje zrelije mnogo ranije od druge djece.

Iz tog razloga mnoga bistra djeca pate od usamljenosti. Stručnjaci preporučuju roditeljima da ne ignoriraju ovaj problem. Važno je djetetu pronaći prijatelje s kojima bi se osjećalo ravnopravnim.

Zavist

Taj se osjećaj javlja i kod vršnjaka i kod njihovih roditelja. Teško je boriti se protiv zavisti. Ljudi oko vas ne žele raditi na sebi, pa se prisutnost talenta pripisuje sreći.

dijete
Fotografija: © Belnovosti

To također otežava proces socijalizacije.

Razvoj

Ako se ne bavite talentom, teško je postići impresivne rezultate. Stoga je važno da roditelji pomognu svom djetetu u razvoju.

Vrijedi mu pružiti relevantnu specijaliziranu literaturu i odvesti ga učitelju.

Također je vrijedno posvetiti vrijeme talentiranoj djeci: pokušajte organizirati slobodno vrijeme na takav način da dijete ispunite pozitivnim emocijama.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki