Znanstvenik: Ova biljka uravnotežuje hormone i ubrzava metabolizam

Prema informacijama koje je dao profesor dr. Aydun Bey Karabulut s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Yildirim Bayazid u Ankari, gospina trava ima različite zdravstvene prednosti. Evo nekih dobrobiti ove biljke.

Dobrobiti i ljekovito djelovanje gospine trave

Antidepresivno djelovanje – naširoko korištena posebno u Njemačkoj, gospina trava može pomoći kod nesanice i tjeskobe djelujući kao blagi sedativ i antispazmodik. Istovremeno se koristi i za liječenje depresije.

Biljka koja tjera stres, nesanicu i ubrzava mršavljenje

Analgetsko i ljekovito djelovanje – Gospina trava ima analgetska i ljekovita svojstva. Pomaže oporavak kod neuralgije, išijasa i oštećenja živaca.

Poboljšanje zdravlja kože – kada se koristi izvana, biljka liječi kožne probleme kao što su rane, modrice i opekline. Također pomaže u uklanjanju ožiljaka od akni.

Liječenje migrene – Gospina trava može biti učinkovita u liječenju migrene. Čaj od ove biljke pomaže kod napadaja migrene, a masaža glave uljem gospine trave sprječava napade migrene.

Poboljšanje zdravlja želuca – biljka, zahvaljujući svojim svojstvima zacjeljivanja rana, podržava zdravlje želuca u slučajevima kao što su čir ili gastritis.

Ubrzajte mršavljenje i metabolizam – Gospina trava ubrzava sagorijevanje masnoća pomažući u uklanjanju toksina iz tijela. Održava osjećaj sitosti, zahvaljujući čemu pomaže u skidanju suvišnih kilograma.

Antivirusno djelovanje – komponente gospine trave u laboratorijskim uvjetima mogu djelovati protiv virusa kao što su gripa, herpes prvog i drugog tipa.

Poboljšanje kvalitete sna – Čaj od gospine trave pomaže poboljšati noćni san i riješiti problem nesanice.

Uravnoteženje hormona, smanjenje menstrualnih bolova i urinarne inkontinencije kod djece – čaj od gospine trave može pomoći iu tim slučajevima, smatra stručnjakinja.

„Istovremeno, zbog posebne građe tijela, svaka osoba može imati individualne reakcije na korištenje određenih biljaka ili proizvoda. Stoga je prije upotrebe gospine trave ili bilo kojeg drugog biljnog pripravka važno konzultirati se s liječnikom”, kaže stručnjakinja.

Biljka koja tjera stres, nesanicu i ubrzava mršavljenje

Važno: Članak je informativnog karaktera i namijenjen je edukaciji. Informacije navedene u njemu ne zamjenjuju liječnički savjet, kao ni uravnoteženu prehranu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki