Što određuje “pričljivost” mačke: zanimljive informacije

Nije tajna da, kao i ljudi, svaka mačka ima svoj karakter i, sukladno tome, ponašanje.

Primjerice, neki predući vole puno “pričati”, odnosno mijaukati, i neće propustiti priliku za komunikaciju sa svojim vlasnicima, dok će drugi, čak i kada mole za hranu, šutjeti i privlačiti pozornost uz pomoć sažalnih pogleda.

Slažem se, bilo bi vrlo zanimljivo znati zašto se to događa.

Ispostavilo se da na mačju “pričljivost” utječe mnogo čimbenika, od kojih ćemo glavne podijeliti s vama u ovom članku.

Mačka
Fotografija: © Belnovosti

Dob

Neki vlasnici mačaka primjećuju da njihovi ljubimci s godinama postaju pričljiviji, dok su drugi, naprotiv, sigurni da je društvenost njihovog ljubimca smanjena. U svakom slučaju godine igraju ulogu.

Vrsta

Unatoč jedinstvenosti svake mačke, o čemu smo već govorili ranije, pasmina ipak može utjecati na njegovu društvenost. Na primjer, orijentalne pasmine kao što su sijamke i orijentalci smatraju se otvorenijima i pričljivijima.

Okoliš i obrazovanje

Uočeno je da su socijalizirane mačke manje pričljive od svojih “divljih” kolega.

Možda je to zato što vlasnici kućnih ljubimaca često više vole šutnju nego mijaukanje, pa uče mačiće šutnji od djetinjstva pohvalama i upotrebom poslastica (na primjer).

Usamljenost

Unatoč svojoj samodostatnosti, Murki i Barsiki moraju komunicirati s drugim mačkama. Ako vaš ljubimac nema priliku komunicirati sa svojim rođacima, možda će početi komunicirati s vama. Kako biste pomogli svojoj brbljavoj mački da postane tiša i mirnija, pokušajte joj pronaći prijatelja.

Prethodno smo govorili o tome kako učiniti mačku odanom poput psa.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki