Danas vam predstavljamo recept za neodoljivu bundevu, kojom ćete zasladiti dušu u hladnim danima. No za ovu poslasticu ne treba vam brašno – tekstura je fenomenalna.
Ako ste pekli bundevu i ostalo vam je, iskoristite ih za ovaj čokoladni brownie.
Sastojci za Pumpkin Chocolate Brownies:
150 g bademovog brašna
2 žlice. kakao
1 žličica cimet
1/2 žličice đumbir
1/4 žličice indijski oraščići
1/2 žličice soda
2 jaja
170 g cijele tamne čokolade
70 g (1/3 šalice) kokosovog ulja
80 g (1/4 šalice) sirupa od agave
120 g (1/2 šalice) pirea od bundeve
Za dekoraciju:
mljevenih oraha
čokoladne kapljice
Pogledajte više:
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva i obložite papirom za pečenje. Koristite keramičku tavu 20 x 20, ali ako je nemate, poslužit će bilo koja tava.
Tamnu čokoladu dodajte u odgovarajuću posudu i zagrijte u mikrovalnoj da se otopi.
Za to vrijeme u dublju zdjelu dodajte jaja, kokosovo ulje, agavu i promiješajte. Kada se čokolada otopi, dodajte je u istu smjesu i ponovno miješajte dok ne dobijete “puding” smjesu.
U ovu smjesu dodajte mljevene bademe, kakao, začine i sodu. Opet dobro promiješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.
Smjesu dodati u posudu za pečenje i dobro poravnati. Na vrh staviti pire od bundeve. Kružnim pokretima vilicom promiješajte smjesu.
Na kraju dodajte orahe i komadiće čokolade. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno. Ako smjesa ostane na čačkalici treba još nekoliko minuta.
Ostavite da se ohladi prije rezanja. Komadi mogu stajati na sobnoj temperaturi 2-3 dana ili u hladnjaku do 4 dana.