Kako odviknuti dijete od lošeg ponašanja u trgovini: preporuke stručnjaka

Kako bi se dijete dobro ponašalo u trgovini, roditelji moraju upotrijebiti sve svoje učiteljske talente.

Uostalom, djeca stalno zahtijevaju kupnju novih igračaka, slatkiša i drugih darova.

Zbog toga se zajednička kupovina za neke odrasle pretvara iz obiteljske dokolice u muku.

Kako mogu popraviti situaciju?

Zanemariti

Čini se da je ovaj savjet najjednostavniji, ali njegova provedba može biti vrlo problematična. Neće se svako dijete ponašati tiho nakon što su mama i tata odbili kupiti slatkiše.

Nakon ovoga, djeca mogu imati napad bijesa.

djece
Fotografija: © Belnovosti

Ipak, roditelji trebaju ostati pri svome: ignorirati dijete nekoliko puta, nakon čega će ono prestati koristiti loše ponašanje za ucjenu.

Dogovorite uvjete zajedničkog odlaska u trgovinu

Roditelji mogu činiti ustupke. Na primjer, možete dogovoriti okvirni proračun na koji djeca mogu računati. Ili možete ograničiti bebu na broj kupnji.

Ako se dogovorite prije odlaska u trgovinu, problem će biti riješen.

Iskren razgovor

Pokušajte sa svojom djecom razgovarati o ovoj jednostavnoj temi. Sate financijske pismenosti možete započeti u bilo kojoj dobi. Stoga djecu ne smijete ostavljati bez objašnjenja.

Stručnjaci također smatraju da odrasli mogu iskreno priznati da im se ne sviđa kada se dijete loše ponaša. Recite nam kako se osjećate tijekom histerije, koliko vam je teško nositi se s javnom osudom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki