Vrhunska dijeta pomaže kod neplodnosti

Neplodnost je vrlo ozbiljan problem ovih dana i čimbenici poput prehrane mogu ga pogoršati. To znači da pravilna prehrana može pozitivno utjecati na reproduktivno zdravlje.

Mediteranska prehrana temelji se na tradicionalnim jelima koja su karakteristična za zemlje mediteranskog bazena, poput Italije i Grčke. Uključuje povrće, voće, cjelovite žitarice, plodove mora, maslinovo ulje, orašaste plodove i slično.

Dijeta sadrži minimalnu količinu škrobnih namirnica, gotovo bez crvenog mesa. Sve više dokaza govori da je mediteranska prehrana najbolja prehrana na svijetu za one koji žele smršaviti, izbjeći srčani i moždani udar, dijabetes i ranu gluhoću.

Ali to nisu jedine dobrobiti dijete. Bogat je biljnim namirnicama koje povećavaju plodnost. Također eliminira procesiranu hranu i omogućuje ljudima da osiguraju bitne sastojke koji potiču dobru funkciju hormona.

Tko bi trebao jesti crveno meso?

Izostanak crvenog mesa ili slatkiša u jelovniku također je od velike koristi za plodnost. Posebno zdrave namirnice iz mediteranske prehrane su kamenice, orasi, riba, maslinovo ulje, rajčice i sjemenke suncokreta.

Što se može izbaciti iz prehrane ako imate problema s plodnošću? Izbjegavajte gazirana pića, sladoled, šećer, ugljikohidrate s visokim glikemijskim indeksom poput bijelog kruha, krumpira, trans masti, prerađenog mesa poput kobasica i visoko prerađene hrane./zdrave.to

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki