Vruća čokolada je najukusniji zimski napitak: slatka, zaparena i kremasta.
Za ljubitelje bijele čokolade danas pripremamo bogat, ukusan i ukusan napitak. Gusto, nježnog okusa, baršunaste teksture i profinjenog mirisa.
Materijali
Za čokoladu
400 gr. mlijeko
200 gr. bijela čokolada
30 gr. kukuruzni škrob
20 gr. kondenzirano mlijeko po želji
Za ukras
50 gr. šlag
2 žlice nasjeckanih pistacija
Provedba
Bijelu čokoladu usitnite nožem dok ne postane sitne listiće. Kukuruzni škrob otopite u hladnom mlijeku ili mlijeku sobne temperature miješajući pjenjačom pa sve prebacite u lonac na laganu vatru uz neprestano miješanje.
Kad prokuha dodajte nasjeckanu bijelu čokoladu, kondenzirano mlijeko (koje će čokoladi dati mliječni okus) i nastavite miješati dok se ne otopi. Nastavljamo kuhati dok ne dobijemo malo gustu konzistenciju.
Vrući napitak ulijte u šalice i po želji ukrasite žlicom šlaga i šakom nasjeckanih pistacija.
Savjeti
Bijela čokolada je slađa od tamne, pa možda ne trebate dodavati šećer u recept.
Svojoj vrućoj čokoladi možete dati aromatičan dodir dodavanjem mljevenog cimeta.
Nasjeckane pistacije možete zamijeniti nasjeckanim lješnjacima.
Ako nemate kukuruzni škrob, možete koristiti krumpirov škrob, ali ne zaboravite da ovi proizvodi imaju različite sposobnosti zgušnjavanja. Krumpirov škrob čini konzistenciju čokolade sličnom pudingu.
Vruća čokolada savršena je kao dodatak mirisnim kolačićima za umakanje, poput kolačića s komadićima čokolade ili kolačića s crvenim voćem.
Preporučamo ga konzumirati toplog. Ne preporučujemo hlađenje ili zamrzavanje.
jenny.gr