Nikada niste pogodili što krizanteme simboliziraju




Foto: iStock/Gulliver

Podrijetlom iz Kine, vjeruje se da privlači obiteljsku sreću pa čak postoji i festival u Japanu posvećen ovoj prekrasnoj biljci – „Festival sreće“. U cijeloj Aziji ovaj jesenji cvijet tretira se s velikim poštovanjem i nalazi svoje mjesto u raznim sferama života. U Kini se koristi kao začin najposebnijim jelima za skupe goste, au Koreji se proizvodi rižino vino s mirisom krizantema. Svaka boja ima svoje značenje.

Pogledajte više:

Bijela krizantema

Povezuje se s istinom, jasnoćom i donošenjem odluka. Zato se često postavlja u sobe za meditaciju ili sobe namijenjene opuštanju.

Ljubičasta krizantema

Pokazuje eleganciju i plemenitost. Često se poklanja na prvom spoju, pogotovo ako muškarac ima ozbiljne namjere prema dami.

Plava krizantema

Donosi duševni mir. Ima mističnu simboliku povezanu sa zagrobnim životom. Vjeruje se da plava krizantema donosi mir dušama preminulih.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki