Koji su najljući umaci na svijetu?

Na planeti postoji veliki broj ljubitelja slanih jela, pa su posebno za njih razvijeni vrlo ljuti umaci.

Osoba koja nije navikla na takvu hranu jednostavno će biti šokirana nevjerojatnim okusom i malo je vjerojatno da će htjeti ponoviti svoje iskustvo.

Usput, malo ljudi zna, ali za određivanje stupnja ljutine, svojedobno je razvijen i poseban sustav koji bi omogućio sastavljanje ocjena za ljubitelje ljute hrane.

Prihvaćena mjera za mjerenje intenziteta ljutine je posebna Scovilleova ljestvica.

Dugo su vremena poznati kuhari specijalizirani za slanu kuhinju smišljali vlastite recepte kako bi “pobijedili” ljutinu svojih prethodnika.

umak

Dugo se nekoliko varijanti poznatog umaka Tabasco smatralo najljućim na svijetu. U vrlo pikantnom umaku bilo je mnogo sastojaka.

Za vrućinu je bila zaslužna jedna od “najmoćnijih” paprika na planetu – habanero, vrsta poznatog čilija. Pokazao je rezultat od približno 7 tisuća jedinica.

Vrijedno je napomenuti da čak ni takvi “skromni” pokazatelji nisu dostupni svima.

Ipak, britanski kuhar odlučio je osmisliti najljući umak koji nije moguće pripremiti bez posebne zaštitne opreme.

Njegov rezultat bio je impresivan – oko 12 milijuna jedinica pikantnosti. Autor predlaže nadopuniti okus piletine na ovaj nevjerojatan način.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki