Koje su 3 pogreške koje roditelji čine, a onemogućuju djetetu razvoj kreativnih sposobnosti: mišljenje stručnjaka

Mnoga se djeca rađaju s impresivnom kreativnošću i pozitivnom energijom, no ne uspijevaju je sva zadržati barem do adolescencije.

Važnu ulogu u tome imaju i roditelji.

Koje pogreške odrasli često rade?

Stalna kontrola

Roditeljima se čini da oni sve znaju puno bolje, pa djecu “usmjeravaju”, potiču i kontroliraju na sve moguće načine. Međutim, to ne ide dobro s kreativnim duhom.

Ako želite da vaša djeca odrastu kreativna, morate prestati kontrolirati kreativni proces. Zahvaljujući tome, dijete će se moći aktivno razvijati u odabranom smjeru.

Previše odgovoran pristup

Mnogi roditelji pokušavaju učiniti bolje za svoje dijete, pa ga prisiljavaju da intenzivno proučava materijalnu bazu prije nego što se izravno uključi u kreativnost.

dijete
Fotografija: © Belnovosti

Međutim, djeca to ne doživljavaju baš pozitivno.

Stručnjaci smatraju da važne informacije treba prenijeti na razigran način. Teže je, ali učinkovitije.

Nedostatak dostojnog mentora

Ako želite da vaše dijete doista može ovladati jednim od područja kreativnosti, onda mora pronaći osobu koja će mu postati primjer.

Stoga, budite odgovorni pri odabiru mentora.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki