Može li nadutost biti znak raka?

Općenito, nadutost je općenito prihvaćena kao bezopasno stanje. Ponekad se, međutim, dogodi da se zbog takve otekline pokušava odgonetnuti prisutnost tumora u probavnom sustavu, objašnjavaju stručnjaci.

Otok kao takav ne smatra se dijagnostikom raka. Ali zapravo postaje jedan od mnogih znakova razvoja onkoloških procesa u različitim organima.

Na primjer, trbuh može nabubriti ako tumor u trbušnoj šupljini počne rasti i pritiskati okolne organe i sustave, uključujući i crijeva.

Imajte na umu da je nadutost nespecifičan simptom koji se javlja iz više razloga – stvaranje plinova, netolerancija na određene proizvode, stres i drugi.

5 znakova da nadutost može biti opasna

Stoga nemojte paničariti ako vam se to dogodi i nemojte prebrzo dijagnosticirati rak. Ali ne biste ga trebali potpuno zanemariti.

Ako se na pozadini natečenog trbuha pojave drugi simptomi poput gubitka tjelesne težine, bolova u trbuhu, promjena apetita i ciklusa stolice, potrebno je konzultirati stručnjaka.

Osim onkološke bolesti, to se može odnositi i na druga, ne manje neugodna stanja. Zato je dobro na vrijeme obaviti dijagnostiku i započeti liječenje.

Jer čak i rak otkriven u ranoj fazi daje dobru prognozu. Na vrijeme se obratite stručnjacima, samo oni mogu utvrditi uzrok problema i postaviti dijagnozu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki