4 savjeta za sprječavanje prištića nakon vježbanja

Baviti se sportom je naravno jako dobro za vas, ali nažalost sav taj naporan rad u teretani ponekad može uzrokovati pojavu prištića. Znojenje može povećati rizik od prištića, ali na sreću postoji nekoliko načina za smanjenje mogućnosti izbijanja.

Prištići nakon vježbanja

Znojite li se puno? Tada se može povećati mogućnost pojave prištića. Kombinacija znoja, topline i trenja može uzrokovati brži razvoj prištića. Rizik od prištića također se povećava kada se znojite, jer se čestice prljavštine lakše lijepe za kožu kada je vlažna.

Srećom, postoji nekoliko načina za sprječavanje izbijanja akni nakon vježbanja:

1. Nosite široku sportsku odjeću

Uska sportska odjeća naravno može biti zabavna za nošenje – a ponekad i praktičnija. Ali vaša koža može bolje provjetravati ako vam sportska odjeća nije preuska. U nekim sportovima nije korisno nositi široku odjeću, stoga se uvijek zapitajte je li to moguće.

2. Istuširajte se što prije

Što dulje čekate prije tuširanja nakon vježbanja, to je veća mogućnost pojave prištića. Ako znoj predugo ostaje na vašoj koži, prljavština i prljavština također imaju više vremena za nakupljanje. Stoga se nakon vježbanja istuširajte što prije. Tuširanjem ne samo da čistite kožu, već i sprječavate začepljenje žlijezda lojnica.

3. Brzo čišćenje

Ne možete se istuširati odmah nakon vježbanja? Očistite lice nakon vježbanja. To možete učiniti samo krpicom s vodom ili finim gelom za čišćenje.

4. Ne nosite puder ili korektor dok vježbate

Nosite li uvijek puder i korektor? Zatim uklonite ovo s lica prije vježbanja. Ako vježbate našminkane, veća je vjerojatnost da će vam se pore začepiti.

Izvor: Ze.nl, Stvari za žene | Slika: Adobe Stock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki