Kako naučiti dijete pospremati igračke i druge obveze

Dijete u nekom trenutku bude zainteresirano za pospremanje igračaka, jer dijete se uvijek odgaja na principu mimike. Stoga je najlakši, recimo tako, način da naučite dijete obavljati kućanske poslove da ih obavljate s njim i pritom aktivno razgovarate.

Što dijete misli o ovome? Zašto se to radi? Zašto se to radi?

Priča stručni obiteljski liječnik Valentin Šiškin.

Jasno je da odrasla osoba stvarno želi brzo postići čistoću i željeni učinak, ali dijete to mora učiniti samo. Odnosno, dijete je, na primjer, nešto prolilo, bacilo smeće, treba to počistiti, pomesti. Jasno je da on to ne zna, a isprva će to učiniti sa zanimanjem.

Najvažnije je ne ubiti djetetovo zanimanje za ovu aktivnost, naučiti ga da uživa u ovom procesu. A za to mora dobiti pozitivan odgovor odrasle osobe u trenutku kada to čini. Jasno je da će u početku to učiniti netočno, ali ipak ga treba pohvaliti što je uzeo metlu, lopaticu i krpu. A kako to radi nije važno. Samo ga trebate potaknuti, svakako ga pohvaliti i stvoriti kod njega pozitivan refleks.

dijete
Fotografija: Pixabay

Ako je taj trenutak propušten i dijete ima negativnu asocijaciju, ovdje ono stoji vlastitim primjerom, ali uz obavezno izgovaranje zašto, zašto, ali opet iz ugla djeteta. Odnosno, dijete ne razumije uvijek suštinu naloga, zašto je to potrebno?

Ako dijete ima slabo razvijeno daljinsko pamćenje. Što to znači? Ako propustite vrijeme i vaše dijete baca smeće, a vi to sami počistite, ono se toga neće sjećati. Odnosno, ako bacate smeće, morate mu reći što treba ukloniti i objasniti mu zašto to treba ukloniti.

Na primjer, tada se sve to može izgubiti, omiljena igračka i slično. Stoga je važno točno objasniti trenutak u vremenu kada je to učinio. U suprotnom, kada dijete shvati da nema igračke, a vi mu počnete objašnjavati da je nešto trebalo pospremiti u prošlosti, ono to, nažalost, neće prihvatiti, jer dječja psiha ne funkcionira tako, to je situacijsko. .

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki