4 kućna ljubimca koja su šokirala svijet svojom rekordnom veličinom

Kakvi se kućni ljubimci mogu naći u prirodi: obilje pasmina, različitih boja i vrlo egzotičnih oblika su impresivni. Što je s rekordnom veličinom mačaka i pasa?

Doznajte koji su kućni ljubimci uspjeli šokirati svijet svojim impresivnim “dimenzijama”.

1) Najmanji pas na svijetu: Portorikanska Chihuahua Millie. Teži manje od 500 g, a njegova visina ne doseže ni 10 cm.Takav ljubimac lako stane u džep kaputa.

2) Najviši pas: ovu počasnu titulu dobio je Zeus iz američke države Michigan. Njegova visina dosegla je gotovo 112 cm, zamislite samo da su to dimenzije prosječnog magarca.

3) Najduža mačka je Stewie iz Amerike, rase Maine Coon. Njegova veličina je 121 cm, a ima i najduži mačji rep koji je dosegao veličinu od 40,8 cm.

4 kućna ljubimca koja su šokirala svijet svojom rekordnom veličinom

4) Najduže pseće uši od 24,5 cm (lijevo) i gotovo 35 cm (desno) zabilježene su u Guinnessovoj knjizi rekorda za osmogodišnjeg coonhounda iz SAD-a.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki