Kako brzo smiriti bebu koja plače: korisni savjeti za nove roditelje

Ako malo dijete plače, znači da mu treba pomoć. Zapamtite, beba ne može manipulirati vama suzama, stoga nemojte ignorirati bebin plač.

Kako brzo smiriti dijete

Evo što vi, kao roditelji, možete učiniti da zaustavite beskrajni potok suza svoje bebe.

Provjerite jesu li osnovne potrebe pokrivene

Kako biste zadovoljili djetetove osnovne potrebe, prvo morate pregledati njegove pelene, zatim ga nahraniti i napojiti.

Ako dijete želi spavati, onda mu morate pomoći da se smiri i stvori uvjete za spavanje. Ako beba ne želi spavati, možete je pokušati preokrenuti kako bi potrošila svoju energiju i konačno se umorila.

Obavezno uzmite bebu u ruke kako biste je smirili i dali mu do znanja da su mama i tata u blizini i da je sve u redu.

Mirotvorac
Fotografija: © Belnovosti

Uklonite uzroke nelagode

Kako biste uklonili moguće uzroke nelagode, možete pokušati skinuti neudobnu vestu, ponovno poviti bebu, namjestiti joj pelenu ili ga jednostavno okrenuti na drugu stranu. To može pomoći u smirivanju bebe.

Smanjite senzorno opterećenje

Maloj djeci mogu smetati jaka svjetla i glasni zvukovi. Dijete može početi plakati ako ga stranac uzme u naručje, čak i ako se radi o bliskom rođaku.

Da biste umirili bebu, ponekad je dovoljno smanjiti svjetlinu i govoriti malo tiše, a također zamoliti bučne ljude koji bebi nisu poznati da napuste sobu.

Uključi bijeli šum

Mnoge bebe prestanu plakati kada čuju stabilan zvuk, poput tekuće vode, sušila za kosu ili tihe glazbe. Kako biste umirili bebu, trebate je podići, priviti uz sebe i hodati po sobi uz “bijeli šum”.

Prethodno smo vam ispričali sve o ritualu prije spavanja koji pomaže vašem djetetu da brže zaspi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki