Kako napraviti najukusniji tost s avokadom

Tost s avokadom popularan je doručak diljem svijeta. To je izdašna i ukusna kombinacija kremastog avokada i hrskavog kruha koja se može prilagoditi vašim željama.

U najjednostavnijoj verziji tost od avokada ima limunov sok, sol i papar, dok se u najsloženijoj može sastojati od kockica rajčice, krastavca i nasjeckane fete do dimljenog lososa, kapara i ukiseljenog luka.

Pola zabave tosta s avokadom je odabir sastojaka po vašoj želji.

Neke kombinacije okusa tosta od avokada koje možete isprobati:

  • dimljeni losos, ukiseljeni crveni luk, mješavina začina za pecivo i svježi kopar
  • izmrvljeni kozji sir, ljuti čili umak, poširano jaje i bosiljak
  • pico de gallo, cilantro i sok od limete
  • pečeno jaje, hrskavi čili, luk i sezam

Tostiranje kruha: Tajna pravljenja najukusnijeg tosta s avokadom

Tajna pravljenja savršenog tosta s avokadom je prženje kruha na maslinovom ulju. Ovo tostu daje bogat okus i stvara hrskavu koricu koja se ne postiže tostiranjem kruha.

Jednostavno i brzo recept za tost s avokadom

Komponente

  • 1 režanj češnjaka
  • Sok od 1 limuna
  • Morska sol
  • 2 žlice ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 kriške kruha od cjelovitog zrna pšenice
  • 1 zreli avokado
  • 1 prstohvat mljevene crvene paprike

Da biste izvršili recept, slijedite ove korake:

  1. Zdrobite češnjak u manju zdjelu i prelijte limunov sok preko češnjaka. Dodajte prstohvat soli i miješajte da se otopi.
  2. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Stavite tost u tavu, često okrećući, oko 10 minuta, dok obje strane ne dobiju ravnomjernu smeđu koricu. Prebacite kruh na tanjur.
  3. Prerežite avokado na pola. Izvadite košticu i ogulite svaki komad. Stavite avokado s prerezanom stranom prema dolje na dasku za rezanje i narežite na ploške debljine oko 3 cm. Stavite kriške avokada na 1 krišku kruha. Lagano otopite avokado u kruhu dok ne prekrije cijelu površinu. Isti postupak ponovite s preostalom polovicom avokada i drugom kriškom kruha.
  4. Preko avokada nanesite malo češnjaka. Posolite, popaprite i dodajte crvenu papriku.

Ukusna verzija klasičnog recepta za tost s limunom spremna je za uživanje u bilo koje doba dana.

enikos.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki