Kakve se ukusne stvari mogu napraviti od mljevenog mesa: bez kotleta – grčka kuhinja

Od mljevenog mesa možete pripremiti puno više jela od kotleta, rolata i mornarske tjestenine.

Samo se trebate okrenuti stranoj kuhinji i otkrit ćete nešto novo. U moderno doba priprema ovog grčkog jela neće biti problem.

Reći ćemo vam kako napraviti grčki keftedes od mljevenog mesa.

Da biste to učinili, trebat će vam:

  • bijeli kruh – 2 kriške;
  • mljevena govedina – 0,5 kg;
  • mlijeko – 4 žlice. l.;
  • jaje – 1 kom .;
  • luk – 2 kom .;
  • češnjak – 2 režnja;
  • peršin;
  • origano;
  • maslinovo ulje – 1 tbsp. l. i isto toliko crvenog vinskog octa;
  • sol i papar po ukusu.

Kako kuhati

1. Kruh prelijte mlijekom, kada se smoči ocijedite ga i pomiješajte s mljevenim mesom.

Pan
Fotografija: © Belnovosti

2. Dodajte jaje i sitno sjeckani luk.

3. Promiješajte, dodajte sol i papar, origano, maslinovo ulje i ocat.

4. Dobro izmiješajte i ostavite u hladnjaku jedan sat.

5. Oblikujte male kuglice od mljevenog mesa, pržite u tavi na velikoj količini biljnog ulja i poslužite.

Ranije smo vam rekli kako napraviti umak od mandarina za ribu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki