Klasičan francuski recept za stršljene

potječe iz Francuske, a sastoji se od tanko narezanih krumpira u vrhnju i češnjaku, uz dodatak muškatnog oraščića.

Potrebni proizvodi za grijanje:

1 luk

1 kilogram krumpira

1 cijeli muškatni oraščić, za ribanje

2 češnja češnjaka

300 ml kiselog vrhnja

75 g parmezana

2 lista svježeg lovora

½ vezice svježeg ružmarina, majčine dušice i kadulje (10g)

prstohvat morske soli i papra

Pogledajte više:

Način pripreme:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Za pripremu sastojaka ogulite i prepolovite luk, a krumpir operite i narežite na tanke ploške. Stavite krumpir i luk u veliku posudu za pečenje i začinite prstohvatom morske soli i papra.

Zatim naribajte malo muškatnog oraščića i zgnječite neoguljene režnjeve češnjaka prije nego što ih prelijete vrhnjem za kuhanje.

Sada sitno naribajte parmezan. Dodajte lovorov list, začinsko bilje i dvije žlice maslinova ulja. Sve se izmiješa i stavi u pećnicu. U posudu ulijte 300 ml kipuće vode, dobro pokrijte folijom i ostavite na vatri pet minuta. Maknite foliju i po vrhu sitno naribajte parmezan. Premažite preostale grančice timijana uljem, pospite ih po vrhu i stavite u pećnicu na gornju policu da se peku 30 minuta ili dok ne porumene i dobro se zatvore.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki