3 prekrasna jesenja cvijeća za sadnju (SLIKE)

Samo zato što je ljeto gotovo, ne znači da i vaše mora “zatvoriti sezonu”. Bez obzira gdje živite, postoji mnogo jesenskih jednogodišnjih biljaka koje će vam pomoći da vaš jesenski vrt bude lijep i gostoljubiv. Isto vrijedi i za gradski balkon.

Pogledajte više:

Neven

Neven, Calendula officinalis, cvate u proljeće, za vrućina uspori, a u jesen se jako oporavi, pogotovo ako mu za vrućina osigurate vodu i sjenu. Neven raste iz velikih sjemenki i klija brzo, doslovno u roku od nekoliko tjedana, što ga čini lakim cvijetom za sijanje izravno u vrtu ili u kontejnere. Duboko narančaste i zlatno cvjetne sorte čine ga idealnim za jesenske bukete, ali jednako je lijep u boji breskve, ružičastoj, crvenoj i krem ​​boji.

Celosia (pero plamenca)

Celosia spicata daje pernate, srebrnasto ružičaste stabljike koje šušte na vjetru, dodajući beskrajnu eleganciju svakom vrtu. Poznata i kao pijetlov češalj, ova ljepotica cvjeta od proljeća do prvog mraza i izgleda nevjerojatno kako u kutijama tako i osušena u vazi.

Ukrasni kupus i kelj

Ukrasni kupus i kelj, oboje kategorizirani kao Brassica oleracea, rastu u lijepim nijansama srebrnoljubičaste, plave, zelene, ružičaste i kremasto bijele, dajući svoje najbolje boje nakon hladnih, pa čak i hladnih dana i noći jeseni.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki