Znanstvenici su imenovali najopasniju rijeku za ljude na svijetu

Svijet divlje prirode prepun je mnogih misterija i tajni koje želite dotaknuti.

Međutim, neka mjesta na planetu predstavljaju stvarnu prijetnju životu, stoga biste trebali biti na oprezu i oprezu.

Znanstvenici su uspjeli otkriti koja je rijeka na planeti najopasnija za ljude. Amazon je osvojio prvenstvo.

Kako zanimljivo podaci Trebali biste znati o ovoj rijeci:

1. Amazona i Nil smatraju se najdužim rijekama na svijetu. Znanstvenici se još uvijek ne mogu “složiti” oko toga koji je od rezervoara impresivnije veličine.

Znanstvenici su imenovali najopasniju rijeku za ljude na svijetu

2. Dobro je poznata činjenica da šume Amazone i njeni vodeni stanovnici nisu u potpunosti proučeni. Međutim, vjeruje se da se otprilike polovica životinja nalazi u blizini ove rijeke.

3. U davna vremena lokalni su stanovnici Amazonu smatrali božanstvom i štovali je na sve moguće načine.

4. Susret s nekim stanovnicima Amazone gotovo uvijek završi smrću. Primjerice, u samoj rijeci možete naići na crnog kajmana, anakondu, poznate pirane, električne jegulje, pa čak i morskog psa bika.

Stoga se rijeka smatra naseljenom najopasnijim stvorenjima.

5. Obala Amazone također je pravi fenomen. Činjenica je da u džungli možete pronaći više od 2 milijuna vrsta insekata, više od 100 tisuća biljaka i najmanje 70 tisuća vrsta drveća.

Također je vrijedno uzeti u obzir predstavnike flore – najmanje 1300 vrsta ptica, više od 400 vrsta životinja i najmanje 370 različitih vrsta gmazova.

Naravno, predstavljaju i prijetnju. Među najopasnijim su otrovni pauci, zmije, jaguari i pume. Vrijedi istaknuti i smrtonosnu zlatnu žabu. Izgleda nevjerojatno lijepo, ali stvorenje svojim otrovom lako može ubiti najmanje 10 ljudi.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki