Ova zgrada podignuta je za samo 19 dana i time postavila svjetski rekord

Izgradnja je dugotrajan proces koji može trajati mjesecima ili čak godinama. Stoga je ovaj pokazatelj doista fenomenalan.

Doznajte koja zgrada drži ovaj neobičan rekord.

Zgrada koja je izgrađena za samo 19 dana projektirana je u Kini. I zove se Mini-Sky City. Neboder se nalazi u središnjem dijelu zemlje. Izrađen je od čelika i stakla. Površina zgrade je 180 tisuća četvornih metara. Zgrada ima 800 stanova i ureda.

Glavna tajna tako rekordnog vremena izgradnje leži u posebnoj modularnoj metodi gradnje koju su radnici koristili. Ova metoda vam omogućuje da obnovite tri kata dnevno odjednom. To je ono što je pomoglo graditeljima da završe zgradu 19 dana nakon početka i postanu svjetski rekorderi.

Mora se reći da su pripreme za izgradnju nebodera ovim tempom trajale 4,5 mjeseca. Tijekom tog vremena dizajnirano je i stvoreno više od 2700 modularnih struktura kako bi se ubrzao proces izgradnje. Ali to ni na koji način ne utječe na rezultate, a radnici koji su radili na izgradnji Mini-Sky Cityja i dalje ostaju najbrži graditelji na svijetu.

Ova zgrada podignuta je za samo 19 dana i time postavila svjetski rekord

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki