Nekoliko malo poznatih zapisa iz svijeta kinematografije

Ljubitelji svijeta TV serija znaju da mnogi poznati filmovi postaju rekorderi. Neka snimanja traju desetljećima, pozivaju skupe glumce i troše milijune dolara na rekvizite.

Doznajte koje su TV serije ušle u povijest kao rekorderke.

Najveći proračun

Najviše novca u povijesti kinematografije potrošeno je na snimanje serije “Kruna”. Za snimanje deset epizoda povijesnog projekta bilo je potrebno potrošiti 176 milijuna dolara. Ispada da je cijena jedne epizode oko 16,7 milijuna kuna. Ranije je top serija s najvećim budžetom snimanja bila serija “Hitna pomoć”.

Rekordan broj pregleda

U povijesti YouTubea najviše pregleda imala je epizoda “Maša plus kaša” iz crtića “Maša i medvjed”. Traje samo sedam minuta. Pogledalo ga je 2 milijarde korisnika. U prvih pet gledanosti, ova serija se nalazi uz glazbene spotove Justina Biebera, Taylor Swift i Bruna Marsa.

Najveći broj epizoda

Iz nekog razloga, opće je prihvaćeno da je najduža serija “Santa Barbara”. Ispostavilo se da je na desetom mjestu u rejtingu TV serija po broju epizoda. Predvodnik je “Guiding Light” koji je počeo s emitiranjem na radiju davne 1937. godine. Kasnije su to počeli prikazivati ​​na TV-u. Objavljeno je ukupno 18.262 epizoda ovog projekta.

Nekoliko malo poznatih zapisa iz svijeta kinematografije

Najveći honorar za glumca

Charlie Sheen, koji je glumio u TV seriji “Dva i pol muškarca”, najplaćeniji je u povijesti kinematografije. Uspio je dobiti 1,8 milijuna dolara za snimanje 2010.-2011.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki