Znanstvenici su naveli 5 zanimljivih činjenica o najdužoj rijeci na planetu

Najduža rijeka na planeti je Nil, koja je poznata u cijelom svijetu uglavnom zahvaljujući velikoj drevnoj egipatskoj civilizaciji.

Veličina rijeke je nevjerojatna – njezina duljina je više od 6,5 tisuća kilometara.

Neki istraživači vjeruju da bi se Amazona mogla natjecati s ovim vodenim tijelom za prvo mjesto.

Koji Zanimljivosti vrijedi znati o Nilu:

1. Zahvaljujući ovoj rijeci mnogi se narodi mogu pohvaliti zemljom pogodnom za poljoprivredu: znanstvenici su ustanovili da to osigurava upravo Nil koji doslovno donosi potrebne slojeve tla.

Znanstvenici su naveli 5 zanimljivih činjenica o najdužoj rijeci na planetu

2. Unatoč činjenici da rijeka djeluje lijepo i romantično, rijetki će se odvažnici odlučiti zaplivati ​​u njoj. Istraživanja vode pokazuju da je potpuno neprikladna za tu svrhu.

3. No, ovdje se nalazi jedini grgeč na svijetu koji može doseći težinu veću od 100 kilograma: na takvom će ulovu pozavidjeti svaki ribar.

4. Također u vodama Nila možete susresti smrtonosnog grabežljivca – nilskog krokodila, poznatog po svojoj krvoločnosti. Ogroman je, divlji i ne boji se osobito ljudi, koje s vremena na vrijeme napada.

5. Od davnina su ljudi shvatili da mogu preživjeti samo zahvaljujući svojoj “velikodušnoj” rijeci, pa su se prema Nilu odnosili s posebnim poštovanjem.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki