Kako se kamilicom i bazgom riješiti nametnika: trikovi za koje mnogi ne znaju

Mnogi ljudi znaju da suzbijanje štetočina može biti iscrpljujuće i ne uvijek učinkovito.

Međutim, možete pokušati koristiti provjerene proizvode koji daju izvrsne rezultate.

Da biste to učinili, ne morate čak ni ići u specijaliziranu trgovinu: stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom znanstvenica i krajobrazna dizajnerica Anastasia Kovrizhnykh predlaže da obratite pozornost na bazgu i kamilicu.

Kako pravilno koristiti biljke za suzbijanje insekata

Poraz kupusov crv, lisne uši, moljac i ličinke buba

Ovaj sastav će također biti učinkovit u borbi protiv tripsa. Trebat ćete sakupiti oko tri stotine grama bazge. Koriste se i sami cvjetovi i mlade grane i listovi.

Potrebno ih je usitniti i preliti s deset litara kipuće vode. Sastav se infuzira oko jedan dan. Nakon toga proizvod samo treba procijediti i pristupiti samoj obradi biljaka napadnutih insektima.

seoska kuća
Fotografija: © Belnovosti

Nosite se s lisnim ušima, gusjenicama, pa čak i grinjama

Ovaj proizvod pokazuje izvrsne rezultate. Morat ćete pronaći barem kilogram kamilice. Ako imate sušeni biljni materijal, možete koristiti manje.

Cvjetovi se preliju kantom kipuće vode i ostave preko noći.

Zatim filtriramo proizvod. Za dobiveni volumen uzmite tri puta više vode, promiješajte i dodajte sapun. Izvrstan sastav za prskanje je spreman.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki