Znate li koji je glavni grad Perua?

Lima, glavni grad Perua, jedan je od najznačajnijih gradova Latinske Amerike, s bogatom poviješću i raznolikom kulturom. Smještena u blizini Tihog oceana i s populacijom od preko 8 milijuna ljudi, Lima privlači turiste svojom jedinstvenom kombinacijom arhitektonskog blaga i kulturnih događanja.

Povijest i kultura

Povijest Lime počinje 1535. godine, kada je španjolski konkvistador Francisco Pizarro osnovao grad. Prozvana “Gradom kraljeva”, Lima je brzo postala važno središte u španjolskom vicekraljevstvu Perua. Danas nosi prtljagu tri stoljeća povijesti i kulturnih utjecaja.

Peru je proglasio izvanredno stanje

Nacionalno sveučilište Lima San Marcos svjedoči o bogatoj obrazovnoj baštini grada, osnovano 1551. godine i nastavlja biti najstarija institucija visokog obrazovanja u Južnoj i Sjevernoj Americi.

vrata bogova, peru

Arhitektura i znamenitosti

Obilazak povijesnih i kulturnih znamenitosti u Limi uključuje različite arhitektonske stilove. Povijesno središte UNESCO je proglasio mjestom svjetske baštine zahvaljujući očuvanim kolonijalnim španjolskim stilovima, Art nouveau i francuski arhitektonski trendovi.

Plaza Mayor, katedrala San Francisca, predsjednička palača i Park maslina samo su neka od mjesta koja posjetitelje vode u bogatu povijest Lime. Convento de San Francisco nudi intrigantan uvid u vjersku baštinu grada.

Kako se zove glavni grad Kameruna – gotovo nitko ne zna?

Muzej zlata i Arheološki muzej Rafael Larco Herrera pružaju priliku da uronite u burnu povijest Lime i Latinske Amerike, otkrivajući bogatstvo njihovih kultura.

Lima je suvremeni spoj povijesti, kulture i arhitektonske ljepote. Svojim živopisnim ulicama, bogatom poviješću i impresivnim znamenitostima, Lima mami turiste iz cijelog svijeta. Gradska baština živopisna je slika ispreplitanja kultura tijekom stoljeća, što Limu čini jednim od najatraktivnijih mjesta za posjetiti u Latinskoj Americi.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki