Doznajte koja su tri najneobičnija rekorda iz Guinnessove knjige rekorda

Kao što znate, rekord se može postaviti u apsolutno svakom polju. Ali ima i posve neobičnih postignuća koja naprosto zadivljuju javnost.

Saznajte više o tri najčudnija Guinnessova rekordera.

Neobične suze iz mlijeka

Suze i plač poznati su svakoj osobi na planeti. Obično je to bistra, vodenasta tekućina slanog okusa. Ali ponekad suze mogu izgledati potpuno drugačije. A Turčin Ilker Yilmaz zorna je potvrda za to.

Upravo je ovaj mladić stekao slavu na polju u kojem nitko i ne pomišlja na iznenađenje. Tip je postao poznat po tome što iz oka nije pustio suzu, već pravi potok mlijeka. Duljina njegovog spreja bila je 279,5 centimetara. Upravo je ovaj neobičan rekord zabilježen 1. rujna 2005. godine. Akcija se odvijala u hotelu Armada koji se nalazi u Istanbulu.

Čovjek od gumene kože

Gary Turner iz Velike Britanije ima neobičan talent: njegova koža na trbuhu proteže se 15,8 centimetara. Tu sposobnost stekao je kao posljedica rijetke bolesti – Ehlers-Danlosovog sindroma. Bolest je karakterizirana poremećajem vezivnog tkiva, što utječe na kožu, dajući joj fantastičnu elastičnost.

Doznajte koja su tri najneobičnija rekorda iz Guinnessove knjige rekorda

Najduže pseće uši na planeti

Nisu samo ljudi ti koji mogu postaviti neobične rekorde. Pas tragač po imenu Tigger također je svojevrsni rekorder. Ona se smatra psom s najdužim ušima na planeti. Ovo postignuće zabilježeno je 29. rujna 2004. godine.

Pas i njegovi vlasnici, Brian i Christina Flessner, žive u St. Josephu, Illinois. Duljina desnog uha psa je 34,9 centimetra, a lijevog 34,2 centimetra. Stručnjaci ove veličine nazivaju doista izvanrednim. Ali ni znanstvenici ni Tiggerovi vlasnici još uvijek ne znaju ništa o uzroku takve anomalije.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki